Morgan Plus 8 Speedster: Κοιτάς πίσω… εμπρός

Αναβίωση του νέου, ή αναπαλαίωση του παλιού; Η Morgan επιμένει να προσθέτει νέα τεχνολογία χωρίς όμως ποτέ να ξεφεύγει από τη βρετανική παράδοση του αφαιρώ βάρος.

  • -
  • -

Τι μπορείς να κάνεις σε ένα αυτοκίνητο που αποδίδει 367 ίππους και ζυγίζει μόλις 1.100 κιλά για να «πάει» πιο γρήγορα; Μπορείς να προσχωρήσεις στο αυτονόητο, δηλαδή να προθέσεις περισσότερους ίππους, μπορείς να επέμβεις και να αφαιρέσεις βάρος και τέλος μπορείς να κόψεις το εμπρός τζάμι για να χτυπά ο αέρας τον οδηγό! Είναι σίγουρα τρελοί αυτοί οι βρετανοί!

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του εργοστασίου στο Malvern (είχε γιορτάσει τα 100 χρόνια της εταιρείας το 2009) η Morgan θεώρησε ότι έπρεπε να παρουσιάσει κάτι το ξεχωριστό. Και το ξεχωριστό για την Morgan δεν είναι να προσθέσεις, αλλά να αφαιρέσεις. Έτσι πήρε το Plus 8, του έκοψε το εμπρός τζάμι, αφαίρεσε τα πλαϊνά παράθυρα και τη πλαστική οροφή, τα οποία έτσι και αλλιώς δεν είχαν πλέον που να στηριχτούν και μαζί με αυτά πήγαν στα σκουπίδια οι προφυλακτήρες και η ρεζέρβα! Τέλος το μόνο που πρόσθεσαν ήταν σειριακό κιβώτιο με χειριστήρια στο τιμόνι, κάτι που… συμβαίνει πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Morgan.

Να θυμίσουμε πάντως ότι το αφόρητα retro Plus 8 δεν είναι καθόλου παλιό τεχνολογικά, αφού από το 2012 βασίζεται πάνω στο Aero, με εξολοκλήρου αλουμινένιο πλαίσιο και αναρτήσεις που αποτελούνται από διπλά ψαλίδια. Μάλιστα τώρα με τη νέα δίαιτα που του έγινε από τα 1.00 κιλά αφαιρέθηκαν ακόμα 100 με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να βελτιωθούν. Ο κινητήρας παρέμεινε ο V8 της BMW των 4,8 λίτρων που προσφέρει επιδόσεις παλαιάς σχολής με πολύ ροπή και ήχο που σε παραπέμπει πριν την εποχή του politically correct.

Βέβαια αυτά έχουν τη τιμή τους και το exclusivity ενός Morgan Plus 8 θα σας κοστίσει 70.000 λίρες, ενώ αν θέλετε λιγότερα θα πρέπει να προσθέσετε ακόμα 15.000 λίρες, για να έχετε την πολυτέλεια να σας φυσά ο αέρας στο πρόσωπο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...