High Tech τράκτορας από συνεργασία- έκπληξη!

Κέρδισε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών στην έκθεση βαρέων οχημάτων που έγινε στο Μπαγκλαντές τον περασμένο μήνα ο concept τράκτορας της συνεργασίας Peterbilt- Scania αναπτερώνει τις ελπίδες για ένα δραματικά φουτουριστικό μέλλον στις μεταφορές

  • -
  • -

Δεν είναι του αντικειμένου μας αλλά σαν είδηση μας αναστάτωσε. Η Peterbilt συνεργάστηκε με τη Scania τους τελευταίους 22,5 μήνες και το αποτέλεσμα είναι ο συγκλονιστικός τράκτορας που βλέπετε. Κάτω από το εντυπωσιακό του «κουστούμι» κρύβεται ένα μίγμα τεχνολογίας που θα ζήλευε ο Tom Cruise στις επικίνδυνες αποστολές αλλά και ο Elon Musk της Tesla. Ο πρωτότυπος τράκτορας για την εξέλιξη του οποίου έχει «συμβάλει» οικονομικά η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Walmart κινείται με ηλεκτρική ενέργεια για το 70% των διαδρομών που περιλαμβάνονται σε ένα τυπικό διηπειρωτικό ταξίδι, ενώ έχει ως range extender ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης με υβριδικό στροβιλοσυμπιεστή που εκμεταλλεύεται την ώση των καυσαερίων για να τροφοδοτήσει με τη σειρά του τη συστοιχία των συσσωρευτών για τις ανάγκες των χώρων διαμονής του οδηγού. Μιλάμε για μια πλήρη εγκατάσταση 72 τ.μ. που αναπτύσσεται με το πάτημα ενός πλήκτρου (αφής) στην οθόνη LCD 40 ιντσών που φιλοξενείται στο ταμπλό, κεντρικά, αφού ο οδηγός έχει ακινητοποιήσει το όχημα σε ειδικό χώρο στάθμευσης που θα επιτρέπει την αναδίπλωση του (πρακτικά) ημι-υπαίθριου αναπτύγματος. Ο ελληνικής καταγωγής εκτελεστικός διευθυντής της Peterbilt, Mr John D. Xaplostras, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία της εταιρείας με τη Scania σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε ειδικά για την παρουσίαση του concept τράκτορα. Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση μαζί του και αφού μας είπε πως το μοντέλο παραγωγής θα είναι έτοιμο σε περίπου 9 ½ εβδομάδες από τώρα. Επίσης, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την περίπτωση εισαγωγής του στη χώρα μας, αφού θα δημιουργηθεί ένα μοναδικό πρόβλημα στα φορολογικά χρονικά της χώρας μια και δεν έχει προβλεφθεί τρόπος δήλωσης αυτοκινήτου στο Ε9- κάτι που το Υπουργείο Οικονομικών δε θα αφήσει να περάσει έτσι.



Η εξέλιξη του μοντέλου –σαν να λέμε στο πρώτο face lift, που βάσει της συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών θα φέρει τα σήματα της Scania η οποία έχει ήδη αρχίσει τις δοκιμές (βλ. φωτό)- θα έχει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και αμφίβια έκδοση που αναμένεται να σημειώσει μεγάλη επιτυχία εμπορικά, στις παράκτιες περιοχές.  

Καλό μήνα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...