Kia Picanto LPG (υγραέριο) στην Ελλάδα

Στα μέσα Δεκεμβρίου με € 10.870 & μηδενικά τέλη κυκλοφορίας ξεκινά η διάθεση του μικρού υγραεριοκίνητου Kia

  • -
  • -

Στα μέσα του Δεκέμβρη και με τιμή από 10.870 ευρώ αναμένεται στην ελληνική αγορά το ολοκαίνουργιο Picanto bi-fuel LPG που καίει υγραέριο & βενζίνη. Η νέα έκδοση του Picanto διαθέτει έναν τρικύλινδρο 1.000άρη κινητήρα με απόδοση 67 ίππων στις 6.200 rpm και 90 Nm ροπής στις 3.500 rpm, έχει μικτή κατανάλωση υγραερίου 6,2 lt ανά 100 km και εκπομπές ρύπων CO2 100 g/km, τιμή που του εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Η συνολική αυτονομία υπολογίζεται περίπου στα 1.200 km! Φυσικά, το πλεονέκτημα του Picanto LPG είναι το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας από τα βενζινοκίνητα Picanto καθώς απαιτεί μόλις 55 € για κάθε 1.000 km οδήγησης (με χρήση υγραερίου και μέση τιμή καυσίμου 0,90 €/lt). Σε καλό επίπεδο διατηρούνται και οι επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100 Km σε 14,7 sec και τελική ταχύτητα 148 km/h – παραμένει δηλαδή αμετάβλητη από την έκδοση 1.0lt βενζίνης.

Το σύστημα υγραεριοκίνησης LPG είναι εξαρχής εργοστασιακά κατασκευασμένο από την Kia και διαθέτει δύο δεξαμενές καυσίμου, μία 35 λίτρων βενζίνης στη συνηθισμένη θέση (μπροστά από τον πίσω άξονα) και μία 27 λίτρων υγραερίου που βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την εναλλαγή μεταξύ βενζίνης και υγραερίου απλώς με το πάτημα ενός μπουτόν, ενώ στο εσωτερικό η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το βενζινοκίνητο Picanto είναι η προσθήκη ενός δεύτερου δείκτη στον πίνακα οργάνων για τη στάθμη καυσίμου LPG.

Το νέο Picanto LPG θα διατίθεται στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις. Το Picanto 1.0 City LPG θα στοιχίζει € 10.870 (με απόσυρση) και θα έχει στάνταρ aircondition, ABS, 6 αερόσακους, αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, RCD/MP3, ηλεκτρικούς & θερμαινόμενους καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω και θύρα USB/ipod. Το πλουσιότερο Picanto 1.0 Uptown LPG θα έχει επιπλέον εξοπλισμό (σε σχέση με την City), ζάντες αλουμινίου 14”, σύστημα Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και η τιμή του θα είναι € 11.350 (με απόσυρση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εργοστασιακός κινητήρας LPG καλύπτεται από 7 έτη εργοστασιακή εγγύηση, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι κινητήρες βενζίνης και diesel της Kia, κάτι που καθιστά το Picanto LPG ως το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο παγκοσμίως που διατίθεται με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...