Ανάκληση Kia Sportage 2010 και Magentis 2007-2010

Για αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων

  • -
  • -

Η Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ΑΟΥΤΟΝΤΗΛ Π. & Ρ. ∆ΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε. σε συνεργασία µε τη ∆ιεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελούν πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων ΚΙΑ Sportage, τύπος SLe και Magentis τύπος MG. Η ανάκληση αφορά σε:

  • 318 Sportage SLe, µε ηµεροµηνία παραγωγής από 12 Μαρτίου 2010 έως και 19 Σεπτεµβρίου 2011 και
  • 1 Magentis MG µε ηµεροµηνία παραγωγής από 23 Μαΐου 2007 έως και 26 Απριλίου 2010.

 

Στα οχήµατα αυτά ο διακόπτης φώτων φρένων ενδέχεται να µην λειτουργεί σωστά. Ως αποτέλεσµα, τα φώτα φρένων ενδέχεται είτε να µην ανάβουν κατά το πάτηµα του πεντάλ φρένων, είτε να παραµένουν αναµµένα, ακόµα και µετά την απελευθέρωση του πεντάλ φρένων. Ανάλογα µε το εξοπλισµό του αυτοκινήτου και εξαιτίας του παραπάνω συµπτώµατος δύναται να επηρεάζεται η λειτουργία των παρακάτω συστηµάτων:

  1. σε αυτοκίνητα µε ηλεκτρονικό σύστηµα σταθεροποίησης ταχύτητας (cruise control) αυτό να δυσλειτουργεί,
  2. σε αυτοκίνητα µε αυτόµατο κιβώτιο ταχυτήτων να µην απεµπλέκεται ο επιλογέας από την θέση Ρ (parking) και
  3. σε αυτοκίνητα µε σύστηµα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), αυτό να τίθεται εκτός λειτουργίας και να ανάβει η λυχνία «ESC OFF».

 

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων ΚΙΑ σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων, µε νέο βελτιωµένο, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την εταιρεία ΑΟΥΤΟΝΤΗΛ Π. & Ρ. ∆ΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210 5507215.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...