Ορθοπεταλιά για το 4ο Αthens Bike Festival

Η γιορτή του ποδηλάτου στην Αθήνα, από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου

  • -
  • -

Στο κέντρο της Αθήνας χτυπάει η καρδιά του ποδηλάτου από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013. Το 4ο Αthens Bike Festival ανοίγει τις πύλες του στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) και καλεί όλους τους φίλους του ποδηλάτου, για να δουν τα μοντέλα του 2014, να ανακαλύψουν το ποδήλατο που θα τους κλέψει την καρδιά, να γνωρίσουν υπηρεσίες που καλύπτουν τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες, και να απολαύσουν δραστηριότητες σχεδιασμένες μόνο γι’ αυτούς! Μια γιορτή με στόχο να μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδηλάτου και να έρθουμε σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:

Ποδήλατα: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων, με έμφαση στις προτάσεις για ποδήλατα πόλης – συμβατικά, αναδιπλούμενα, ηλεκτρικά. Ενδεικτικά, μπορείτε να:


Εκδηλώσεις:
Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη. Για παράδειγμα:


Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του Bike Festival 2013.

 

Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...