Το αυτοκίνητο των λουλουδιών στα… θυμαράκια

Τίτλοι τέλους για το Volkswagen Kombi με ειδική έκδοση Last Edition. Σταματά η παραγωγή του θρυλικού Bus ύστερα από 63 χρόνια!!!

  • -
  • -

Με μια ειδική έκδοση αποχαιρετά η Volkswagen το θρυλικό Kombi. Το VW Kombi Last Edition θα παραχθεί σε 600 αντίτυπα και θα ξεχωρίζει από τη διχρωμία λευκό-μπλε στο αμάξωμα, τα ελαστικά με τη λευκή ρίγα, τα λευκά τάσια στους τροχούς, τα αυτοκόλλητα ‘56 anos - Kombi Last Edition’, τις μπλε κουρτίνες στα παράθυρα, τα 9 καθίσματα από βινύλιο και την αναμνηστική πλακέτα με τη σειρά παραγωγής στο ταμπλό. Κίνηση δίνει ο κλασικός 1.400άρης ΕΑ111 που αποδίδει 78 ίππους όταν καίει βενζίνη ή 80 όταν καίει αιθανόλη.

Για όσους αναρωτιέστε, ΝΑΙ, το θρυλικό Kombi της Volkswagen παράγεται ακόμη, στη Βραζιλία και σύμφωνα με τη Volkswagen είναι αυτή τη στιγμή το μοντέλο με την πιο μακρά σε χρόνο παραγωγή στην ιστορία του αυτοκινήτου. Οι Γερμανοί πήραν την απόφαση να σταματήσουν την παραγωγή του στις 31 Δεκεμβρίου 2013, λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών ασφάλειας στη Βραζιλία, όπου πλέον οι αερόσακοι για τον οδηγό και το συνοδηγό και το ABS απαιτούνται να είναι στάνταρ σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα από το 2014 και μετά. Γνωστό ως Kombi, Bus ή Transporter (van), το Type 2 λανσαρίστηκε το 1950, με αερόψυκτο μπόξερ κινητήρα τοποθετημένο πίσω – οι παλιότεροι θα θυμάστε τα Transporter που κυκλοφορούσαν σωρηδόν στους ελληνικούς δρόμους με τα καπάκια του μοτέρ ανοιχτά για να παίρνει αέρα ο μπόξερ. Βέβαια, το 2005 το βραζιλιάνικο Bus απέκτησε υγρόψυξη, με το ψυγείο να χαλάει ελαφρώς την αειθαλή σχεδίαση του εμπρός μέρους. Πάντως, η VW φρόντισε για την επιβίωση του Type 2, δημιουργώντας στο Ανόβερο ένα κέντρο αποκατάστασης του θρυλικού της μοντέλου. Θυμίζω πως το Kombi δεν είναι το μόνο VW που έζησε απαράλλαχτο για πολλές δεκαετίες. Ο επίσης θρυλικός Σκαραβαίος (Beetle) έζησε από το 1938 έως το 2003, όταν σταμάτησε η παραγωγή του στο Μεξικό και το Golf 1ης γενιάς από το 1974 μέχρι το 2009 (Νότια Αφρική). Δες την ιστορία του VW Type 2 στο Go Classic

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...