Formula 1: Παρατείνεται η συνεργασία Alfa Romeo - Sauber και το 2021, με το ίδιο δίδυμο πίσω από το τιμόνι

Η σχέση των δύο εταιριών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2018, όταν η Alfa Romeo αποτέλεσε χορηγό τίτλου της ομάδας

  • -
  • -

Οι Alfa Romeo και Sauber Motorsport, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021. Η σχέση των δύο εταιριών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2018, όταν η Alfa Romeo αποτέλεσε ονομαστικό χορηγό της ομάδας. Στα μέχρι σήμερα τρία χρόνια συνεργασίας, η ομάδα πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα, ενώ τερμάτισε και τις δύο φορές στην 8η θέση του Πρωταθλήματος, θέση που έχει σαν στόχο και φέτος.

Για να γιορτάσει την ανακοίνωση της συνεργασίας και να τιμήσει όλους του φίλους των Ιταλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει το μονοθέσιο C39 στον προσεχές Grand Prix της Imola με ένα ξεχωριστό χρωματισμό. Σχεδιασμένος από το Centro Stile της μάρκας, ο χρωματισμός, ξεχωρίζει από την τοποθέτηση της Ιταλικής σημαίας στο πάνω μέρος του καλύμματος του κινητήρα, που συνεχίζει μέχρι και την πίσω αεροτομή. Το λογότυπο για την 110η επέτειο της Alfa Romeo κατέχει πρωταγωνιστική θέση, δίπλα στη φράση “Welcome back, Imola”, που τονίζει τον ιστορικό χαρακτήρα της πίστας.

Τα ευχάριστα νέα όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Alfa Romeo Racing ORLEN ανανέωσε τη συνεργασία της με τους Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, οι οποίοι θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της ομάδας και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

Ο πιο έμπειρος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, ο Kimi Räikkönen, θα συνεχίσει να προσφέρει το μοναδικό του συνδυασμό ικανοτήτων, αγωνιστικού πνεύματος και τεχνικών γνώσεων, στην ομάδα που έκανε το ντεμπούτο του το 2001 και εκείνη την εποχή ονομαζόταν Sauber F1. Ο 41χρονος Φιλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 έχει αποδείξει επανειλημμένως την αγάπη του και την αφοσίωση του στους αγώνες, ενώ το ταλέντο είναι ακόμα εκεί χωρίς καμία αμφιβολία και για όποιον διαφωνεί, υπάρχει ο «εκθαμβωτικός» πρώτος γύρος από το GP της Πορτογαλίας, για να τον διαψεύσει.

Η ομάδα στήριξε με θέρμη και τον Ιταλό. Ο Antonio Giovinazzi, αποτελεί τον πρώτο Ιταλό οδηγό εδώ και οχτώ χρόνια που έχει σταθερή παρουσία στο Πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην εξέλιξη της ομάδας. Στις δύο πρώτες σαιζόν συμμετοχής του, η απόδοση και η πρόοδος του ήταν σημαντική και κυρίως χαρακτηρίστηκε από τη συνέπεια, στοιχεία βασικό για την επιτυχία στη Formula 1. Φέτος, ο Giovinazzi είχε αρκετά σταθερή απόδοση και πραγματοποίησε εξαιρετικές εκκινήσεις κερδίζοντας πολλές φορές αρκετές θέσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...