Κοινή συναινέσει διαζύγιο Vettel - Ferrari με… μπηχτές

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η συνεργασία τους θα λήξει στο τέλος της σεζόν

  • -
  • -

«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου». Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Scuderia Ferrari και τον Sebastian Vettel. Μετά από πέντε ολοκληρωμένες σεζόν στη Formula 1 με τα χρώματα της Ferrari και τη φετινή που δεν έχει ακόμη αρχίσει, ο 33χρονος Γερμανός θα αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα στα τέλη του 2020.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν ήταν και οι καλύτερες κατά τη διάρκεια του 2019, όταν ο  Charles Leclerc αμφισβήτησε ξεκάθαρα την πρωτοκαθεδρία του Vettel στη Ferrari, συγκεντρώνοντας μάλιστα περισσότερους βαθμούς (264 έναντι 240).

Αν και στη ανακοίνωση της Ferrari γίνεται λόγος για συναινετικό διαζύγιο, ο Vettel άφησε αιχμές: «Προκειμένου να σημειώσεις τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα σε αυτό το σπορ, είναι ζωτικής σημασίας η συνεργασία σε απόλυτη αρμονία. Η ομάδα και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει πλέον η κοινή επιθυμία να παραμείνουμε μαζί μετά το τέλος της σεζόν. Το οικονομικό κομμάτι δεν έπαιξε ρόλο σε αυτή την κοινή απόφαση. Δεν σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο όταν έρχεται η στιγμή συγκεκριμένων αποφάσεων και ποτέ δεν θα σκεφτώ έτσι».

Μάλιστα ο Γερμανός οδηγός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκουραστεί για μία ακόμη σεζόν ή να αποχωρήσει προσωρινά από τη Formula 1: «Όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες έχουν οδηγήσει πολλούς από εμάς να σκεφτούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες στη ζωή. Θα πάρω το χρόνο που χρειάζομαι ώστε να σκεφτώ τι είναι πραγματικό σημαντικό όσον αφορά το μέλλον μου».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το διαζύγιο, «πέρα από την κοινή και φιλική πίστη ότι ήρθε ο χρόνος να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη σεζόν ο Leclerc θα αναβαθμιστεί σε πρώτο οδηγό της ομάδας, με τη μοναδική περίπτωση να μην συμβεί κάτι τέτοιο να είναι η μεταπήδηση-βόμβα του Lewis Hamilton από την Mercedes-AMG, ενδεχόμενο όμως που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Ο Vettel που προερχόταν από 4 παγκόσμιους τίτλους οδηγών με τη Red Bull Racing, πέτυχε 14 νίκες με το κόκκινο μονοθέσιο. Τις σεζόν 2017 και 2018 τερμάτισε στη 2η θέση της κατάταξης των οδηγών.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...