GP Βραζιλίας: Pole για τον Verstappen!

Ο 22χρονος οδηγός της Red Bull επιβεβαίωσε την ταχύτητά του στην πίστα του Interlagos

  • -
  • -

Τη δεύτερη pole position της καριέρας του στη Formula 1 εξασφάλισε στη Βραζιλία ο Max Verstappen. Ο νεαρός οδηγός της Red Bull Racing ήταν ταχύτερος καθόλη τη διάρκεια των κατατακτηρίων δοκιμών και δίκαια θα βρεθεί στην πρώτη θέση του grid για τον κυριακάτικο αγώνα (εκκίνηση στις 7.10 μμ, ώρα Ελλάδας).

Δίπλα στον Verstappen στο grid θα βρεθεί ο Sebastian Vettel, ενώ η δεύτερη σειρά ανήκει στην Mercedes-AMG με τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas (ο Charles Leclerc που σημείωσε τον τέταρτο χρόνο έχει ποινή δέκα θέσεων).

Αναλυτικά όσα έγιναν στις τρεις περιόδους των κατατακτηρίων δοκιμών:

Q1

Τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο σημείωσε ο Verstappen με 1:08.242, με τους Leclerc (+0.254) και Albon (+0.261) να ακολουθούν. Οι πέντε οδηγοί που έμειναν εκτός συνέχειας ήταν οι Kvyat, Stroll, Russell, Kubica, Sainz (ο τελευταίος δεν σημείωσε χρόνο καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα της McLaren).

Q2

Ταχύτερος όλων στη δεύτερη περίοδο ήταν και ο πάλι ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing, με χρόνο 1:07.503, μπροστά από τους δύο οδηγούς της Ferrari, Leclerc (+0.385) και Vettel (+0.547). Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν από το Q3 ήταν οι Norris, Ricciardo, Giovinazzi, Hulkenberg, Perez. 

Q3

Στο πρώτο πέρασμα, ο Verstappen ήταν κατά μόλις 8 χιλιοστών του δευτερολέπτου ταχύτερος του Vettel (1:07.623 έναντι 1:07.631)! Ακολούθησαν Leclerc, Hamilton και Bottas, όλοι στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο Ολλανδός βελτίωσε κι άλλο το χρόνο του στη δεύτερη προσπάθεια και με 1:07.508 εξασφάλισε την pole position. Δεύτερη θέση στο grid για τον Vettel και τρίτη για τον Hamilton, ενώ ο Leclerc που έκανε τον 4ο καλύτερο χρόνο θα εκκινήσει δέκα θέσεις πιο πίσω, λόγω ποινής για αλλαγή κινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...