GP Ιαπωνίας: Νικητής ο Bottas, πρωταθλήτρια η Mercedes-AMG

Δεύτερη θέση για τον Vettel, τρίτη για τον Hamilton

  • -
  • -

Την 3η φετινή του νίκη στη Formula 1 σημείωσε ο Valtteri Bottas, κερδίζοντας στο ιαπωνικό Grand Prix. Ο Φινλανδός έκανε εξαιρετική εκκίνηση περνώντας τις δύο Ferrari, ενώ ο Sebastian Vettel άντεξε στην επίθεση του Lewis Hamilton στους τελευταίους γύρους, τερματίζοντας 2ος. Το 1-3 της Mercedes-AMG ήταν αρκετό για να της χαρίσει τον 6ο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο.

Αναλυτικά τι έγινε στον αγώνα:

Ο Bottas τέθηκε επικεφαλής μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, την ίδια στιγμή που Verstappen και Leclerc είχαν επαφή. Ο Ολλανδός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λίγο αργότερα, ενώ ο Μονεγάσκος άλλαξε αεροτομή και έπεσε στην ουρά του αγώνα.

Ο Vettel έκανε ένα επιπλέον pit stop, καθώς στη Ferrari επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ένα ακόμη σετ ελαστικών μαλακής γόμας, πριν βάλουν τη μέση για το τελευταίο stint του αγώνα.

Ο Hamilton έκανε το μοναδικό του pit stop για μέση γόμα στον 22ο γύρο και επέστρεψε στην πίστα στην 3η θέση, πίσω από τους Bottas και Vettel.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari έκανε το δεύτερο pit stop του στον 32ο γύρο, βάζοντας μέση γόμα για να πάει έως τον τερματισμό.

Το δεύτερο pit stop για τον Bottas έγινε στον 37ο γύρο, με τον Φινλανδό να βάζει μαλακή γόμα προκειμένου να κάνει γρήγορους γύρους στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και να τερματίσει μπροστά από τον Vettel. Ο Bottas επέστρεψε στην πίστα πίσω από τον Hamilton και καθαρά εμπρός από το Γερμανό οδηγό της Ferrari.

Οι μηχανικοί του Bottas τον ενημέρωσαν ότι ο Hamilton είναι επίσης σε στρατηγική δύο pit stop, με τον Φινλανδό να ρωτά «είστε σίγουροι;».

Τελικά ο Hamilton έβαλε μαλακή γόμα στον 43ο γύρο και όταν μπήκε και πάλι στην πίστα ήταν 3ος, στα 5 δευτερόλεπτα πίσω από τον 2ο Vettel. Με αρκετά πιο φρέσκα ελαστικά, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πλησίασε γρήγορα τον Γερμανό, ο οποίος φορούσε ελαστικά μέσης γόμας.

Ο Vettel άντεξε όμως στην πίεση του Hamilton, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση, με τον Βρετανό της Mercedes να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Επόμενος αγώνας στις 27 Οκτωβρίου, στο Μεξικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...