GP Βελγίου: Pole position για τον ιπτάμενο Leclerc!

Ο νεαρός οδηγός της Ferrari ήταν με διαφορά ο ταχύτερος στις κατατακτήριες του Σπα

  • -
  • -

Την τρίτη pole position της καριέρας του στη Formula 1 κατέκτησε στο Σπα ο Charles Leclerc. Ο 22χρονος Μονεγάσκος επιβεβαίωσε και στις κατατακτήριες την ταχύτητά του, κάτι που είχε δείξει στις ελεύθερες δοκιμές. Δίπλα του στον κυριακάτικο αγώνα (4:10 μμ ώρα Ελλάδας) θα εκκινήσει ο Sebastian Vettel, κάνοντας το 1-2 για τη Ferrari, για πρώτη φορά μετά το Μπαχρέιν, τον περασμένο Μάρτιο.

Η δεύτερη σειρά εκκίνησης ανήκει στους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas και μένει να δούμε αν σε ρυθμό αγώνα η Mercedes-AMG μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ferrari.

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις τρεις κατατακτήριες περιόδους:  

Q1

Η πρώτη περίοδος διεκόπη για αρκετά λεπτά καθώς έπιασε φωτιά ο κινητήρας στη Williams του Kubica. Όταν ξανάρχισε η δράση, οι δύο οδηγοί της Ferrari έδειξαν και πάλι ότι κινούνται στο δικό τους ρυθμό, αρκετά πιο γρήγορα από τον ανταγωνισμό. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Gasly (Toro Rosso), Sainz (McLaren), Kvyat (Toro Rosso), Russell (Williams) και φυσικά ο Kubica. Λίγο πριν το τέλος της περιόδου εγκατέλειψε από κινητήρα ο Giovinazzi της Alfa Romeo.

Q2

Η ταχύτητα της Ferrari επιβεβαιώθηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τους Leclerc και Vettel να σημειώνουν ξανά τους δύο ταχύτερους γύρους. Αυτοί που δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q3 ήταν οι Grosjean (Haas), Norris (McLaren), Stroll (Racing Point), Albon (Red Bull) και Giovinazzi (Alfa Romeo).

Q3

Στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια, ο Leclerc έκανε εντυπωσιακό χρόνο (1:42.644), με τον Hamilton να ακολουθεί σε απόσταση 6 δεκάτων του δευτερολέπτου. Ένα λάθος κόστισε στον Vettel σημαντικό χρόνο (+0.832). Ο Μονεγάσκος βελτίωσε και άλλο το χρόνο του στην τελευταία προσπάθεια (1:42.519). Ο Vettel συμπλήρωσε το 1-2 για τη Ferrari, με τους Hamilton και Bottas να συνθέτουν τη δεύτερη σειρά του grid. Από την 5η θέση θα εκκινήσει ο Verstappen με τη Red Bull Racing.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...