GP Μονακό Κατατακτήριες: Νέο 1-2 από την Mercedes, νέα γκάφα από την Ferrari

Hamilton και Bottas θα εκκινήσουν από την πρώτη σειρά στον κυριακάτικο αγώνα

  • -
  • -

Στο ίδιο έργο θεατές και στο Μονακό, καθώς η Mercedes-AMG επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά φέτος την ταχύτητά της. Lewis Hamilton και Valtteri Bottas έκαναν το 1-2 στις κατατακτήριες στο πριγκιπάτο και θα εκκινήσουν από την πρώτη σειρά του grid στον αυριανό αγώνα. Ήταν η 85η pole στην πλούσια καριέρα του Βρετανού.

Στη δεύτερη σειρά του grid θα βρεθούν οι Max Verstappen (Red Bull Racing) και Sebastian Vettel (Ferrari), με το δεύτερο να μην μένει μακριά από τα λάθη για μία ακόμη φορά. Η Ferrari μάλιστα κατέστρεψε τις κατατακτήριες του Charles Leclerc στο Q1, αφήνοντάς τον στη 16η θέση του grid!

Πώς εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες

O Vettel είχε επαφή με τις μπαριέρες λίγο πριν το τέλος του Q1, η οποία κόντεψε να του στοιχίσει την πρόκριση στο Q2. Στην τελευταία του προσπάθεια ο Γερμανός μπήκε στο Top 15 (σημείωσε μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο μπροστά από Hamilton, Bottas), όμως «πέταξε» εκτός συνέχειας τον team mate του, Charles Leclerc, τον οποίο η Ferrari είχε «ξεχάσει» στα pits! Μαζί με το νεαρό Μονεγάσκο αποκλείστηκαν από το Q2 οι Perez, Stroll, Russell και Kubica.

Στο Q2 δεν σημειώθηκαν μεγάλες εκπλήξεις. Η Red Bull του Verstappen ήταν ταχύτερη από τις δύο Mercedes, με τον Vettel να σημειώνει τον 4ο καλύτερο χρόνο. Οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν από το Q3 ήταν οι Hulkenberg, Norris, Grosjean, Raikkonen και Giovinazzi.l

Στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 ο Hamilton εξασφάλισε την pole position, με νέο ρεκόρ πίστας: 1:10.166. Ακολούθησαν Bottas, Verstappen και Vettel.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...