F1: Κάνοντας ταμείο στο 2018 και κοιτώντας στο 2019

  • -
  • -

Αυτό ήταν λοιπόν. Η σαιζόν της F1 το 2018 ανήκει πλέον στην ιστορία με την Mercedes να είναι η μεγάλη κερδισμένη. Άλλο ένα double πέρασε στα χέρια της. 

Με την λήξη του αγώνα τραβήχτηκε και η γραμμή για να γίνει το ταμείο της χρονιάς. Μεγάλη χαμένη σίγουρα η ομάδα της Ferrari για λόγους που έχουμε αναφέρει σε πρόσφατα άρθρα. Για άλλη μια φορά «ξεφούσκωσε» μετά από το καλοκαίρι και οι δυνάμεις της δεν έφτασαν για να συνεχίσει την μάχη με την Mercedes. 

H έκπληξη της χρονιάς ήταν η ομάδα της Alfa Romeo Sauber που με τον Leclerc να κάνει την διαφορά έφερε κάποια πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Για άλλη μια φορά τα εύσημα πηγαίνουν και στην Force India ή Racing Point η οποία με τα χίλια δυο προβλήματα ήταν πάντα μεσα στα καλά αποτελέσματα. 

Για την απογοήτευση της χρονιάς νομίζω ότι η Williams δεν είχε αντίπαλο. Πολλά πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα. 

Γιατί να περιμένω 100 και πλέον μέρες μέχρι να σβήσουν τα κόκκινα φώτα στο Albert Park της Μελβούρνης; 

  1. Γιατί θα δω κατά πόσο είναι ακόμα διψασμένος ο Hamilton να κυνηγήσει και άλλους τιτλους. Εάν και με τον πανηγυρισμό στο βάθρο στο Abu Dhabi δεν εχω αμφιβολία για αυτό
  2. Για το εάν η Ferrari θα μπορέσει να κάνει καλή εκκίνηση και κατά πόσο ο Leclerc θα αντέξει την πίεση στην Ιταλική ομάδα, έχοντας δίπλα του και έναν Vettel ο οποίος θέλει ένα πρωτάθλημα με την Ferrari.
  3. Γιατί θέλω να δω τον Raikkonen απαλλαγμένο από όλα αυτά που τον ενοχλούν στην F1 και να οδηγεί σε μια ομάδα πολύ βελτιωμένη από το παρελθόν, δείχνοντας στοιχεία του μεγάλου του ταλέντου.
  4. Φυσικά για να δω το σύγχρονο παραμύθι να ξετυλίγεται με την επιστροφή του Kubica στην ενεργό δράση.
  5. Περιμενω να δω την McLaren να λειτουργήσει χωρίς τον Alonso, όπως περιμένω να δω και τον Verstappen σαν καθαρά Νο 1 στην ομάδα της Red Bull Racing
  6. Ανυπομονώ να δω τι θα φέρουν οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς που έχουν σαν σκοπό να φέρουν τα μονοθέσια πιο κοντά ώστε να υπάρχει δράση
  7. Περιμένω να δω τις αλλαγές της FOM σε όλο αυτό το σκηνικό που ονομάζεται F1 και τις βλέπουμε από αγώνα σε αγώνα
  8. Γιατί θέλω να δω την Honda μετά από τόσα χρόνια αν όχι να πρωταγωνιστήσει, να φέρει την πίεση στους κορυφαίους κατασκευαστές
  9. Γιατί η αναμονή μέχρι τότε έχει την δικιά της ομορφιά. Με τις παρουσιάσεις, με τις μετακινήσεις μηχανικών και τις δοκιμές.
  10. Και γιατί πολύ απλά … Because I Love This Sport
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...