F1: «Στηρίζει» Marchionne o Toto Wolff

  • -
  • -

Θα ήταν «υπεραπλουστευμένο» να πούμε ότι ο τρόπος διοίκησης της Ferrari από τον Sergio Marchionne είναι η αιτία που έφερε την ήττα της Ιταλικής ομάδας το 2017, ισχυρίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Toto Wolff

 

«Η πίεση μπορεί να είναι ένα διαμάντι, αλλά μπορεί να και προκαλέσει έκρηξη ενός σωλήνα. Ο SergioMarchionne είναι ένας από τους πιο πετυχημένους businessman που έχω συναντήσει και είναι ανάμεσα σε αυτούς με τα μεγαλύτερα μυαλά που έχω δει. Μέχρι στιγμής ο τρόπος (της Ferrari) δουλεύει για αυτόν και δεν πιστεύω ότι μπορείς να υποτιμήσεις την σαιζόν του 2017 για την ομάδα, ή στο τέλος αυτής όταν αυξήθηκε η πίεση. Πιστεύω ότι είναι υπεραπλούστευση», είπε ο Wolff στο Motorsport.com.

 

O Wolff είπε και πως δουλεύει η Mercedes: «Ενθαρρύνουμε τον κόσμο μας να μιλάει. Εχουμε ένα moto που λέει ‘το βλέπεις, πες το, φτιάξτο’ που σημαίνει ότι έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους να μιλάνε. Χρειάζεται να είσαι ικανός να βελτιώνεσαι σαν μέλος της ομάδας. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε βλέποντας αφ υψηλού είναι να κατηγορούμε το πρόβλημα και όχι τον κάθε υπάλληλο. Είναι εύκολο να πούμε ‘αυτό είναι που κάνουμε’. Είναι στην ανθρώπινη φύση να προσπαθείς να αναγνωρίσεις τον υπεύθυνο, είναι εύκολο γιατί είναι μηχανισμός αποσυμπίεσης – αυτός φταίει. Δουλεύουμε σκληρά για να μην το κάνουμε γιατί την στιγμή που γίνεται αυτό ο κόσμος κλείνεται στο καβούκι του και δεν βλέπουμε καινοτομίες, και δεν βλέπουμε να παίρνονται ρίσκα. Αυτό είναι που θέλουμε, είμαστε σε ένα τομέα που πρέπει να παίρνεις ρίσκα, σε ένα τομέα με καινοτομίες»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...