F1: Στα όρια είναι η Ferrari και η Mercedes

  • -
  • -

Η μάχη ανάμεσα στις Mercedes και Ferrari έχει φτάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο. Έχουμε μόνο ένα αγώνα πριν κλείσουν τα εργοστάσια για τις διακοπές και είμαστε ουσιαστικά στο μέσο της περιόδου. Όπως είχαμε αναφέρει αρκετές φορές η Mercedes ξεκίνησε με ένα προβάδισμα, στην συνέχεια το momentum πήγε στην Ferrari (κυρίως μετά από την νίκη στο Μονακό), τώρα όμως μετά από Αζερμπαιτζάν, Αυστρία και Μ. Βρετανία φαίνεται να έχει γυρίσει στην Mercedes.

 

Έχουμε πει ακόμα ότι το σημείο κλειδί για την περίοδο που διανύουμε είναι η μάχη στην εξέλιξη των μονοθεσίων και ο ρυθμός με τον οποίο φέρνουν βελτιώσεις στην πίστα. Στην μάχη αυτή ο ένας πιέζει τον άλλο και όλα δείχνουν ότι η πίεση αυτή φέρνει προβλήματα και λάθη. Η Mercedes είχε πρόβλημα με τα κιβώτια, τόσο του Bottas όσο και του Hamilton, ενώ η Ferrari είδαμε να έχει προβλήματα με τα ελαστικά.

 

Για το θέμα των κιβωτίων ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, James Allison, τόνισε ότι η Mercedes είχε πρόβλημα με τον ‘πραγματικό κόσμο’ όταν έπρεπε να μεταφέρει αυτά που έχει δοκιμάσει, ελέγξει και εγκρίνει, στην πίστα, όπου οι δυνάμεις που δέχεται το κιβώτιο δεν είναι δυνατό να προσομοιωθούν.

 

Το αφεντικό της Mercedes από την άλλη είπε ότι η πίεση από την Ferrari έφερε την ομάδα του μπροστά στην ανάγκη να πιέσουν ακόμα περισσότερο στο να βρουν απόδοση.

 

Περιμένοντας και την τοποθέτηση της Pirelli για το πρόβλημα των δυο Ferrari στην Μ Βρετανία πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το πρόβλημα ήταν προφανές στις δυο Ferrari, η Red Bull Racing έβαλε τον Verstappen για αλλαγή από ασφάλεια, ενώ οι Mercedes έκοψαν ρυθμό.

 

Όλοι στο όριο λοιπόν και η μάχη συνεχίζεται

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...