F1: Μπορεί να έκαναν σαμποτάζ στον Hamilton;

Ας το δούμε πιο ψύχραιμα

  • -
  • -

Οι δηλώσεις του Lewis Hamilton μετά από την λήξη του Κυριακάτικου αγώνα ήταν αν μη τι άλλο εμπρηστικές. «Κάποιος ή κάτι δεν θέλει να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα», είπε ο Βρετανός πρωταθλητής αρκετές φορές στους δημοσιογράφους που περίμεναν στην μεικτή ζώνη για να πάρουν ένα σχόλιό του.

 

Συνέχεια δεν δόθηκε στο περιστατικό. Μόλις ηρέμησε πήγε στους μηχανικούς και μίλησε και τους ευχαρίστησε, δίνοντάς τους παράλληλα ώθηση για τους εναπομείναντες 5 αγώνες. Ο Hamilton βασίστηκε στο ότι από τους οδηγούς που έχουν κινητήρες Mercedes σε όλο το grid τα προβλήματα τυχαίνουν μόνο σε αυτόν και είναι φυσικό να αγανακτεί την στιγμή που όλα του πάνε στραβά. Μπορεί όμως κάποιος να σαμποτάρει την προσπάθειά του;

 

Ενδιαφέρον βρήκαμε το άρθρο του πρώην οδηγού και νυν σχολιαστή στο Sky Sports F1, του Martin Brundle. O Brundle λοιπόν λέει ότι από τα 8 μονοθέσια με μονάδα της Mercedes, μόνο σε αυτόν τυχαίνουν τα προβλήματα. Μπορεί να είναι πρόβλημα στην εγκατάσταση; Πολύ απίθανο γιατί οι βλάβες ήταν διαφορετικές, και βάση της εμπειρίας, των διαδικασιών και των δεδομένων θα φαινόταν γρήγορα. Είναι ο τρόπος οδήγησης; Με τα τελευταία κιβώτια συνεχούς ροπής είναι αδύνατο να χάσεις μια ταχύτητα ή να φέρεις τον κινητήρα σε μεγάλες στροφές όταν κατεβάζεις ταχύτητα. Περνάει πάνω από τα kerbs και φέρει σε μεγαλύτερο φορτίο τον κινητήρα και την μετάδοση; Θα φαινόταν στα δεδομένα. Σαμποτάζ ίσως; Οι άνθρωποι στο Brixworth κατασκευάζουν και δοκιμάζουν τους κινητήρες με τα καλύτερα μέσα χωρίς να εστιάζουν ή όχι την προσοχή τους μόνο σε ένα κινητήρα. Να έχει κάποιος ένα κόκκινο κουμπάκι και να το πατάει; Δεν επιτρέπεται η μεταφορά δεδομένων από τα γκαράζ προς το μονοθέσιο, αλλά μόνο το αντίστροφο. Μπορεί κάποιο λογισμικό να άλλαξε ρυθμίσεις και να πείραξε τον κινητήρα σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό σημείο; Όλα περνάνε από ελέγχους της FIA και τα συστήματα είναι στάνταρ.

 

Δύσκολο λοιπόν να πιστέψουμε ότι κάποιος εξωτερικός παράγοντας, πέρα από το στοιχείο της ατυχίας μπορεί να επηρέασε την κατάσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...