Καθυστερεί το νέο Civic

Αναμένεται ’’κάποια στιγμή’’ μέσα στο 2011

  • -
  • -

Με εξαίρεση το πρώτο Honda Civic, το οποίο έμεινε στην παραγωγή 8 ολόκληρα χρόνια, όλες σχεδόν οι επόμενες γενιές του ιαπωνικού μοντέλου παρουσιαζόταν κάθε 4-5 χρόνια (με τη σειρά που φαίνονται στις φωτογραφίες: 1972, 1979, 1983, 1987, 1991, 1996, 2001, 2005). Το υπάρχον Civic έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2005, οπότε κανονικά θα έπρεπε να ήταν ήδη έτοιμος ο αντικαταστάτης του, σωστά; Οχι ακριβώς.

Σε μια συνέντευξη στο AutoWeek, ο Αντιπρόεδρος της Honda Αμερικής, John Mendel, δήλωσε ότι η αλλαγή των συνθηκών της αγοράς και οι πιο σκληρές νόρμες για την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων έχουν επηρεάσει έντονα την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς Civic. Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα έρθει κάποια στιγμή το 2011. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως η σχεδίαση του νέου Civic χρειάστηκε επανεξέταση: ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί να είναι μεγαλύτερο από το τωρινό μοντέλο, έχει επανασχεδιαστεί ώστε τελικά να έχει παραπλήσιο μέγεθος.

Βέβαια, ένας από τους λόγους που η Honda δεν ’’καίγεται’’ να αντικαταστήσει ακόμη το Civic είναι πως παραμένει μοντέρνο σχεδιαστικά και ανταγωνιστικό στην κατηγορία του. Άλλωστε είναι ένα από τα αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο (περίπου ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...