ΝΕΟ Nissan Qashqai με όφελος έως 1.500 €

Το απόλυτο crossover ξεχωρίζει με τους νέους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης & diesel ισχύος έως 160 ίππων, το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο DCT και το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment

  • -
  • -

Το Nissan QASHQAI είναι το Νο1 Crossover της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας. Έχει γίνει το απόλυτο best seller της κατηγορίας του - και όχι μόνο! - χάρη στην αισθητική, την τεχνολογία και το πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό του. Συνδυάζει την πρακτικότητα και την ελκυστικότητα ενός SUV με το ενεργειακό αποτύπωμα, τη δυναμική οδική συμπεριφορά και το κόστος ενός hatchback. Και τώρα, είναι διαθέσιμο με όφελος που φτάνει έως και 1.500 ευρώ!
Σημαντικά ατού είναι φυσικά και οι νέοι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης 1,3 λίτρων, σε εκδόσεις με 140 ή 160 ίππους, ο επίσης καινούριος 1.7 diesel των 150 ίππων, καθώς και το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων, που κάνουν το QASHQAI ακόμα πιο ισχυρό, λιγότερο ρυπογόνο και πολύ πιο οικονομικό σε κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, οι τεχνολογίες Nissan Intelligent Mobility, το ολοκαίνουριο σύστημα infotainment και τα 5 αστέρια στις δοκιμές EuroNCAP συμβάλλουν έτσι ώστε το QASHQAI να παραμένει ακλόνητο στο θρόνο της κατηγορίας SUV!

Από τη γκάμα ξεχωρίζει ο υπερξελιγμένος κινητήρας 1.3 lt. Χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και οικονομία καυσίμου. Προσφέρει ζωηράδα από τις χαμηλές στροφές και πλούσια δύναμη για ταχύτατες προσπεράσεις και άνεση στο ταξίδι με βαρύ φορτίο. Μάλιστα, η έκδοση των 160 PS ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,9 sec και φτάνει την τελική ταχύτητα των 200 km/h! Η μεγαλοπρεπής ροπή των 240-270 Nm είναι ευεργετική για την κατανάλωση: το QASHQAI 1.3 στις ρεαλιστικές συνθήκες του κύκλου WLTP καταναλώνει μόλις 6,8-6,9 lt/100km. Εναλλακτικά του στάνταρ εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, η ισχυρότερη έκδοση διατίθεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων.
Τη γκάμα κινητήρων συμπληρώνουν οι διακεκριμένοι diesel 1.5 116PS και 1.7 150PS, με ρεαλιστική κατανάλωση 5,3 και 5,5-5,7 l/100km αντίστοιχα. Ο πρώτος συνδυάζεται εναλλακτικά με το κιβώτιο DCT και ο δεύτερος με σύστημα τετρακίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διατίθεται και η έκδοση 4x4 με το αυτόματο κιβώτιο M-CVT, με τον κινητήρα των 1,7 λίτρων.

Στο εσωτερικό, το νέο NissanConnect κάνει την αλληλεπίδραση οδηγού-αυτοκινήτου πιο διαισθητική από ποτέ! Με τα Apple CarPlay και Android Auto να συμπεριλαμβάνονται ως στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού του QASHQAI (από την Energy και πάνω), η οθόνη αφής 7’’ φιλοξενεί τη νέα γενιά infotainment, με νέο επίπεδο συνδεσιμότητας του smartphone, με φωνητική αναγνώριση για τηλεφωνήματα, μηνύματα και μουσική, καθώς και με τα προγράμματα όπως το Door to Door Navigation (προγραμματισμός διαδρομής μέσω τηλεφώνου εκ των προτέρων). Η καμπίνα διαθέτει υλικά κορυφαίας ποιότητας, άπλετο χώρο για πέντε επιβάτες και 430 lt για τις αποσκευές, πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και προαιρετικό ηχοσύστημα BOSE με 7 ηχεία που "γεμίζει" την καμπίνα με ακουστικό βάθος και ακρίβεια. Κάθε διαδρομή, έτσι, γίνεται καθηλωτική, με τον κυρίαρχο των SUV!

Η ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης ήταν άλλωστε πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας του QASHQAI. Στόχος της Nissan είναι το ‘Confident drive’, που συνδυάζει την κορυφαία ποιότητα κύλισης και την άνεση με τη σιγουριά της άριστης συμπεριφοράς σε κάθε στροφή! Μηχανικά, επιτυγχάνεται με μελετημένες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και τις έξυπνες τεχνολογίες οδήγησης Nissan Intelligent Mobility. Αυτές μετατρέπουν το QASHQAI σε έναν «ακούραστο συνοδηγό», που επεμβαίνει ευεργετικά στην οδική ασφάλεια με συστήματα όπως τα Active Ride Control, Intelligent Emergency Braking (αναβαθμισμένο με Pedestrian Recognition), Rear Cross Traffic Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor, Lane Departure Warning και πολλά άλλα! Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Nissan QASHQAI έχει πετύχει την κορυφαία επίδοση των 5 αστεριών στην αξιολόγηση ασφαλείας του Euro NCAP.