Νέο Bridgestone Potenza Sport: Tο βραβευμένο σπορ ελαστικό που φορούν μοντέλα των Maserati, Lamborghini και BMW

Το κορυφαίο σπορ ελαστικό της Bridgestone έχει αποσπάσει κορυφαίες βαθμολογίες σε συγκριτικές δοκιμές και αποδίδει τέλεια στην καθημερινότητα, ανταποκρινόμενο σε όλες τις συνθήκες

  • -
  • -

Ως το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου μας με το δρόμο, τα ελαστικά οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Ακόμη κι αν οδηγούμε ένα αυτοκίνητο με τέλεια φρένα, άριστο πλαίσιο και εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, τον τελευταίο λόγο τον έχουν πάντα τα λάστιχα. Η έγκαιρη αντικατάστασή τους είναι κάτι πολύ βασικό, ωστόσο δεν είναι το μόνο στο οποίο πρέπει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή. Η σωστή επιλογή ελαστικού, που ταιριάζει στις δικές μας οδηγικές συνήθειες αλλά και στο αυτοκίνητό μας, είναι αντίστοιχης σημασίας.

Πώς φτάνουμε στην ιδανική απόφαση, όμως; Με το διαδίκτυο που μας δίνει πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, μπορούμε να δούμε πολλές συγκριτικές δοκιμές με τα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Ένα all-around ελαστικό που τα καταφέρνει περίφημα στους περισσότερους τομείς και παίρνει μάλιστα την πρωτιά σε πολλούς από αυτούς, πρέπει πάντα να βρίσκεται ψηλά στη λίστα μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Bridgestone Potenza Sport.

Το σπορ ελαστικό της Bridgestone διεκδικεί συνεχώς νέα βραβεία που πιστοποιούν τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του. Ανακηρύχθηκε νικητής στη δοκιμή σπορ ελαστικών 2021 από το Autobild Sportscars καταφέρνοντας να ξεχωρίσει στις περισσότερες δοκιμασίες που υποβλήθηκε. Σε διάσταση 265/35 ZR 20, φορέθηκε σε ένα Ford Mustang με τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων.

Το ελαστικό εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων της Bridgestone, αποδείχθηκε ότι έχει τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό από όλα τα υπόλοιπα ελαστικά και συμπεριλήφθη μέσα στις δύο κορυφαίες επιδόσεις της δοκιμής στον χειρισμό σε στεγνό οδόστρωμα.
Στο βρεγμένο, το Bridgestone Potenza Sport είχε και πάλι τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος και βραβεύτηκε με την καλύτερη απόδοση στο χειρισμό σε βρεγμένο και την καλύτερη απόδοση σε βροχερό καιρό σε κυκλική πίστα. Στο κορυφαίο σπορ ελαστικό αποδόθηκαν επίσης πολύ καλές επιδόσεις κατά της υδρολίσθησης, με το AutoBild Sportscars να το περιγράφει ως «ένα εντελώς νέο σημείο αναφοράς» στον χειρισμό σε βρεγμένο.

Το Bridgestone Potenza Sport δεν έχει διακριθεί μόνο στις δοκιμές του Autobild Sportscars, αλλά και από τον TÜV SÜD, έναν από τους πιο αξιόλογους, ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών στην Ευρώπη. Ο TÜV SÜD του απένειμε τον τίτλο της καλύτερης απόδοσης στο στεγνό φρενάρισμα αλλά και στη σταθερότητα σε στροφή και στην ευθεία, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό της premium κατηγορίας. Οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ. Στις ετήσιες δοκιμές ελαστικών του γερμανικού sport auto, ανακηρύχθηκε «πολύ καλό» παίρνοντας τη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας και έχοντας την καλύτερη επίδοση στο στεγνό, τόσο σε επίπεδο φρεναρίσματος, όσο και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και αποφυγής εμποδίων.

Η μικρή απόσταση φρεναρίσματος διατηρείται και στο βρεγμένο, εξασφαλίζοντας μάλιστα ένα εξαιρετικό επίπεδο πρόσφυσης και χειρισμού ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, όπως αναφέρεται από το sport auto.
Άλλωστε, ένα σύγχρονο ελαστικό οφείλει να ανταποκρίνεται σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, που κάθε αυτοκίνητο θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση. Η Bridgestone έχει τον τρόπο να φτιάχνει τέτοια ελαστικά χάρη στην ισχυρή παρακαταθήκη εμπειρίας και εξειδίκευσης σε ελαστικά υψηλών επιδόσεων. Οι μακρόχρονες συνεργασίες με premium κατασκευαστές σπορ και γρήγορων αυτοκινήτων, μαζί με την κληρονομιά από τους αγώνες της Formula 1, της δίνει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Καταφέρνει να περνά όλες τις γνώσεις της σε ένα σπορ ελαστικό για κάθε μέρα και μετά, τελειοποιεί το προϊόν ρωτώντας τους ίδιους τους χρήστες του.

Η Bridgestone πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 3.800 τελικούς χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Η συμβολή τους έδωσε στη Bridgestone τις βάσεις για την κατασκευή ενός ελαστικού υπέρ υψηλών επιδόσεων, που ικανοποιεί τις ανάγκες του οδηγού και τις προσδοκίες ελέγχου και εμπιστοσύνης.
Για να επιτύχει την κορυφαία απόδοση αιχμής του Potenza Sport, η εταιρεία εφαρμόζει διάφορες νέες, καινοτόμες τεχνολογίες στον σχεδιασμό πέλματος, στην σύνθεση γόμας και στην κατασκευή. Ο σχεδιασμός πέλματος του ελαστικού υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων τρισδιάστατων αυλακώσεων για την αύξηση της ακαμψίας, με όφελος στο φρενάρισμα και στην αντίσταση στην τριβή. Η χρήση υβριδικής ενίσχυσης της στεφάνης οδηγεί σε μεγιστοποίηση της σταθερότητας του ελαστικού με υψηλή ταχύτητα και ο σπορ σκελετός που ενσωματώνεται, αυξάνει την απόδοση σταθερότητας και απόκρισης στο τιμόνι, αναβαθμίζοντας την αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός.

Χαρακτηριστικό της απόδοσης του Bridgestone Potenza Sport είναι η «ψήφος εμπιστοσύνης» που λαμβάνει από πολλούς κορυφαίους κατασκευαστές. Η Maserati το διάλεξε για το supercar MC20, η Lamborghini το προσφέρει ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης για τη Huracan STO, η BMW στη νέα Σειρά 8 και η λίστα συνεχίζει με πολλά ακόμη παραδείγματα. Στην Ελλάδα είναι ήδη διαθέσιμο και παράγεται σε 96 διαστάσεις, για τροχούς διαμέτρου από 17 έως 22 ίντσες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, από premium sedans και SUV, μέχρι μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Πλέον η Bridgestone έχει να επιδείξει μια ευρεία γκάμα επιλογών στην κατηγορία των θερινών ελαστικών και προσφέρει προτάσεις για μοντέλα υψηλών και υπερυψηλών επιδόσεων. Το Bridgestone Potenza Sport ανεβαίνει στην κορυφή των επιλογών για όποιον θέλει ένα ελαστικό με υψηλή απόδοση στη σπορ χρήση και παράλληλα, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς στη συμπεριφορά στο βρεγμένο και στην καθημερινή χρήση. Bonus, η χαμηλή αντίσταση κύλισης που προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου!