Νέο Toyota Yaris. Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό;

Το νέο Yaris συνεχίζει την πετυχημένη πορεία των προκατόχων του, κερδίζοντας εμφατικά τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου Της Χρονιάς 2021 και διατηρώντας την κορυφή των πωλήσεων στην ελληνική αγορά

  • -
  • -

Το Toyota Yaris είναι πρωταγωνιστής στην ελληνική αγορά εδώ και 20 χρόνια! Μιλάει στην καρδιά του Έλληνα, όχι μόνο με τις αξίες της αξιοπιστίας και της οικονομίας που παραδοσιακά συνοδεύουν το όνομα της Toyota, αλλά και επειδή απαντά με ευφυείς ιδέες και λύσεις σε κάθε ανάγκη και επιθυμία του αγοραστικού κοινού.

Επιπλέον, είναι πρεσβευτής της ηλεκτροκίνησης εδώ και πολλά χρόνια, επωφελούμενο της υβριδικής τεχνολογίας της Toyota, ένας τομέας στον οποίο η ιαπωνική μάρκα είναι πρωτοπόρος. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν πως για πολλά συνεχόμενα χρόνια το Yaris είναι το best seller της ελληνικής αγοράς, όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά και ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην χώρα μας.

 

Η νέα γενιά Yaris κάνει την έκπληξη σε κάθε τομέα! Είναι σχεδιασμένη με πάθος για δυναμική οδήγηση, προσφέρει κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας, ενώ η προηγμένη υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία Hybrid Dynamic Force απογειώνει τις επιδόσεις του, χαρίζοντας απαράμιλλη οικονομία και οδηγική άνεση. Αυτός είναι κι ένας σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε έτσι ώστε το νέο Toyota Yaris να κερδίσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου Της Χρονιάς 2021!

Στο νέο Yaris Hybrid, ο καινούριος κινητήρας 1.5L Hybrid Dynamic Force συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες-γεννήτριες και μια μικρότερη και ελαφρύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου. Το σύνολο αποδίδει 116 ίππους και διακρίνεται για την αθόρυβη λειτουργία του και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Ενδεικτικά, οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί στα 64 g/km και στο μικτό κύκλο η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 2,9 l/100/km, παρουσιάζοντας βελτίωση 20%! Την ίδια στιγμή, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με την επιτάχυνση για το 0-100 km/h να διαρκεί μόλις 9,7 sec!

 

Φυσικά, εντυπωσιάζουν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις που συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο CVT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ευρεία κλιμάκωση (wind range) που επίσης προσφέρουν εξαιρετικές τιμές εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης. Στη βάση της γκάμας συναντάμε τον 1.0L των 72 ίππων, ενώ ο 1.5L αποδίδει 125 ίππους.

Η κορυφαία αποδοτικότητα είναι ένα μόνο από τα πλεονεκτήματα του νέου Yaris. Το ιαπωνικό σουπερμίνι ξεχωρίζει επιπλέον για τη δυναμική του σχεδίαση και το πρακτικό εσωτερικό. Η διάσπαση της προσοχής του οδηγού ελαχιστοποιείται χάρη στη διάταξη των οργάνων που παραπέμπει σε ‘κιάλια’ και στη οθόνη TFT πολλαπλών ενδείξεων, το προαιρετικό σύστημα απεικόνισης πληροφοριών στο παρμπρίζ (head-up display) και την εργονομικά τοποθετημένη κεντρική οθόνη αφής 8” με σαφή γραφικά υψηλής ανάλυσης.

 

Η τελευταία φροντίζει για την ομαλή, ασύρματη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto, ώστε οι χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αγαπημένες εφαρμογές. Κερδισμένη είναι και η ευρυχωρία, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (πορτμπαγκάζ 286 l).

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και σε τεχνολογίες που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ασφαλή. Η ευρύτερη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως τα Lane Trace Assist, Emergency Steering Assist και το νέο Intersection Turn Assistance που αναγνωρίζει τον κίνδυνο σύγκρουσης με αντίθετα ερχόμενα οχήματα και πεζούς, όταν το αυτοκίνητο στρίβει σε μία διασταύρωση.

 

Τέλος, το Yaris είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία Β που εφοδιάζεται με κεντρικό αερόσακο.

Είναι το πιο συναρπαστικό οδηγικά, το ασφαλέστερο και το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του! Συνυπολογίζοντας τις δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από 14.870 € και την ευρεία γκάμα εκδόσεων, το νέο Yaris συνεχίζει δικαίως να αποτελεί την πρώτη επιλογή στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου.