Mercedes-Benz A 250e & GLA 250 e: Hybrid Intelligence

H τεχνολογία Plug-in hybrid της Mercedes-Benz προσφέρει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στις καθημερινές μετακινήσεις δίχως συμβιβασμούς στις αποδράσεις. Εσύ μένει απλώς να επιλέξεις: A-Class ή GLA;

  • -
  • -

Κλειδί στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση για τη Mercedes-Benz είναι η τεχνολογία Plug-in Hybrid, που συνδυάζει τη δυναμική και την αποδοτικότητα ενός ηλεκτροκινητήρα με την αυτονομία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Με αυτό τον τρόπο απολαμβάνεις τα οφέλη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην αστική καθημερινότητα, χωρίς το άγχος της αυτονομίας όταν αποφασίσεις να αποδράσεις μακριά από την πόλη. Μοντέλα όπως η A 250 e και η GLA 250 e συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο κόσμων.

Λειτουργώντας μαζί, ο βενζινοκινητήρας των 1.33 λίτρων και ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και 450 Νm ροπής! Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλ. η άμεση απόκριση και η μέγιστη ροπή από στάση, επιτρέπει στα compact plug-in hybrid μοντέλα να επιταχύνουν ταχύτατα.

 

Η A 250 e για παράδειγμα ολοκληρώνει το κλασικό σπριντ 0-100 km/h σε 6,6’’, ενώ η GLA 250 e χρειάζεται αντίστοιχα 7,1’’. Παράλληλα, ο μέσος όρος κατανάλωσης καυσίμου είναι μόλις 1,6-1,4 l/100 km για την A-Class και 1,7-1,4 l/100 km στην περίπτωση της GLA. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί και κινεί το αυτοκίνητο στην πόλη πλήρως αυτόνομα για έως 74 km (63 στην GLA). Έτσι, μπορείς να φορτίζεις το βράδυ τη μπαταρία και να κάνεις το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών σου διαδρομών χωρίς καύσιμο και δίχως να ρυπαίνεις το περιβάλλον.

 

Μπορεί να μην έχεις το άγχος της ηλεκτρικής αυτονομίας, αλλά όσο φορτίζεις τόσο κερδίζεις. Η μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να φορτιστεί είτε σε κοινή οικιακή πρίζα σούκο, είτε σε ένα wallbox 7,4 kW (από 10 έως 100% σε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, με το προαιρετικό On-Board Charger). Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC και το προαιρετικό σύστημα φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, θα χρειαστούν περίπου 25 λεπτά για να φτάσει η μπαταρία από 10 έως 80%.

Φυσικά, μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge έχεις πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στον κόσμο με περισσότερους από 300 διαφορετικούς διαχειριστές δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη (σε πόλεις, χώρους στάθμευσης, αυτοκινητόδρομους, εμπορικά κέντρα κ.λπ.).

 

Στην Ελλάδα με τη χρήση μιας κάρτας RFID, η πρόσβαση στα σημεία φόρτισης είναι εύκολη και πρακτική. Η χρέωση γίνεται αυτόματα κάθε φορά που φορτίζεις το όχημα και οι εκάστοτε χρεώσεις αποστέλλονται μηνιαία, σε μια σαφή αναλυτική κατάσταση. Αρκεί να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία Mercedes me Charge στο Mercedes me Portal.

Τι μένει λοιπόν; Απλά να επιλέξεις ποιο compact μοντέλο με υβριδική τεχνολογία EQ Power σου ταιριάζει. Προτιμάς την πιο δυναμική σχεδίαση και οδική συμπεριφορά των A-Class hatchback και A-Class sedan, ή αναζητάς την περιπέτεια και την αυξημένη πρακτικότητα ενός SUV στο πρόσωπο της GLA;

 

Σε κάθε περίπτωση, η τεράστια ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης προσφέρουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, ενώ το πρωτοποριακό σύστημα MBUX φροντίζει για μια μοναδική εμπειρία ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Απλά λες “Hey Mercedes” και το MBUX απαντά άμεσα στις επιθυμίες σου. Και με το Mercedes Me, απολαμβάνεις κορυφαίες υπηρεσίες συνδεσιμότητας και επικοινωνίας με το αυτοκίνητο από απόσταση, μέσω του smartphone σου.

Μην περιμένεις άλλο. Μπες στην πρίζα και απόλαυσε τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και τις αρετές μιας Mercedes-Benz κάθε μέρα, σε κάθε σου διαδρομή. Μάθε περισσότερα στο mercedes-benz.gr.