Peugeot 3008 Plug-in Hybrid: Με 300 ίππους και κατανάλωση 1,3 lt/100 km

Για την Peugeot, η υβριδική τεχνολογία παραμένει πάντα στην υπηρεσία της οδηγικής ευχαρίστησης. Γι’ αυτό το SUV 3008 HYBRID συνδυάζει στην κορυφαία του μορφή, 300 ίππους με τετρακίνηση και μέση κατανάλωση 1,3 lt/100 km! Ανακαλύψτε το.

  • -
  • -

Μπορεί ένα SUV να είναι περιπετειώδες αλλά και ευέλικτο μαζί; Γρήγορο αλλά και οικονομικό; Πρακτικό αλλά και απολαυστικό στην οδήγηση; Η μαγική συνταγή έχει την υπογραφή Peugeot και εφαρμόζεται με τον πιο ιδανικό τρόπο στο 3008 Plug-in Hybrid. Το υβριδικό SUV της γαλλικής φίρμας δεν συμβιβάζεται σε κανένα τομέα. Αντίθετα εντυπωσιάζει σε αντιφατικές έννοιες, όπως οι επιδόσεις και το οικολογικό αποτύπωμα.

Για την Peugeot, η υβριδική τεχνολογία παραμένει πάντα στην υπηρεσία της οδηγικής ευχαρίστησης, προσφέροντας παράλληλα απόλυτη ελευθερία κίνησης: στην πόλη με μηδενική κατανάλωση καυσίμου για έως 59 km με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, στον αυτοκινητόδρομο χωρίς το άγχος της αυτονομίας, ακόμη και στις εξορμήσεις στην ύπαιθρο με όπλο την τετρακίνηση.

 

Το Peugeot 3008 Plug-in Hybrid είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. H έκδοση HYBRID συνδυάζει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.6 PureTech των 180 ίππων με το εξαιρετικό ηλεκτρικό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων e-ΕΑΤ8 κι έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, στέλνοντας συνδυασμένη ισχύ 225 hp στους εμπρός τροχούς, με εκπομπές CO2 30 gr/km.

Στην ισχυρότερη έκδοση HYBRID4 ο 1.6 PureTech αποδίδει 200 ίππους και συνδυάζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες, ισχύος 110 ίππων ο καθένας. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 300 ίππους, ενώ ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς χαρίζοντας δυνατότητες τετρακίνησης στο γαλλικό SUV, με τις εκπομπές CO2 να είναι 29 gr/km. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία της Peugeot, η μέση κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα μόλις 1,3 lt/100 km, ενώ το υβριδικό 3008 μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με μηδενική κατανάλωση και ρύπους, για 59 km το HYBRID4 και 56 km το HYBRID (WLTP)!

 

Έτσι, μπορείτε το βράδυ να φορτίζετε τη μπαταρία ιόντων λιθίου είτε σε οικιακή πρίζα (7-8 ώρες σε απλή πρίζα Shuko 1,8 kW) είτε σε wallbox (2-4 ώρες σε φορτιστή 7,4 kW) και τη μέρα να κάνετε το μεγαλύτερο ποσοστό ή το 100% των διαδρομών σας χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, σαν να οδηγείτε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Φυσικά, τo Δίκτυο Επίσημων Διανομέων και Επισκευαστών Peugeot πανελλαδικά είναι εφοδιασμένο με σταθμούς φόρτισης 22kW τριφασικού εναλλασσόμενου ρεύματος, όπου μπορείτε να φορτίσετε το υβριδικό σας SUV.

 

Και στα ταξίδια μακριά από την πόλη, μπορείτε να απολαμβάνετε υψηλές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου, δίχως το άγχος της αυτονομίας! Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσω του επιλογέα DRIVE MODE το ιδανικό πρόγραμμα αναλόγως του τερέν και του επιθυμητού στυλ οδήγησης:

  • Electric: για λειτουργία 100% ηλεκτρική (κίνηση έως 135km/h).
  • Hybrid: όπου γίνεται αυτόματα εναλλαγή χρήσης ηλεκτρικής ή θερμικής ενέργειας, ανάλογα με τις συνθήκες, για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.
  • Sport: με έμφαση στις επιδόσεις, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την ισχύ όλων των διαθέσιμων κινητήρων.
  • 4WD: λειτουργία για βελτιωμένη πρόσφυση (διαθέσιμη αποκλειστικά στο Peugeot 3008 HYBRID4).

 

Ο απαράμιλλος συνδυασμός απόδοσης, οικονομίας καυσίμου και οδηγικής απόλαυσης έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες αρετές του SUV της Peugeot. Τουτέστιν, στην εντυπωσιακή σχεδίαση τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό Peugeot i-Cockpit®. Το οποίο ξεχωρίζει με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, τη μεγάλη οθόνη αφής 8” στο ταμπλό που φροντίζει για ενημέρωση, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, τους μεγάλους χώρους και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Τέλος, η υβριδική τεχνολογία σημαίνει πως οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 37 g/km, στοιχείο που μεταφράζεται σε ιδιαίτερα ευνοϊκή φορολογία και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, που μαζί με την απαλλαγή από τον εταιρικό φόρο για τον χρήστη μειώνουν σημαντικά το κόστος χρήσης. Με μια φράση μόνο, το Peugeot 3008 Plug-in Hybrid είναι ένα SUV γεμάτο πλεονεκτήματα. Γνωρίστε το καλύτερα στο www.peugeot.gr και στο Δίκτυο Επίσημων Διανομέων της Peugeot.