HYUNDAI TUCSON 48V HYBRID. Υβριδική Πετρελαιοκίνηση.

Η Hyundai συνδυάζει τον προηγμένο diesel SmartStreamTM 1.6 λίτρων με 48βολτο υβριδικό σύστημα για να προσφέρει στο πολυτάλαντο SUV της, υψηλότερη απόδοση και οικονομία καυσίμου

  • -
  • -

Κάτω από την ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση του νέου Tucson κρύβονται ποιότητα και άνεση εφάμιλλες της premium κατηγορίας, αλλά και ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία. Ένα από τα πλεονεκτήματα του SUV είναι και ο ολοκαίνουριος πετρελαιοκινητήρας 1.6 λίτρων που επωφελείται από τη δέσμη τεχνολογιών SmartStream της Hyundai και συνδυάζει υψηλή απόδοση έως 136 ίππους και οικονομία καυσίμου. Τώρα, η Hyundai προσθέτει ένα ισχυρό 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα για να προσφέρει ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση (έως και 12%, από 4,7 lt/100 km)! Είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai και ένα από τα πρώτα σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία που ενσωματώνει υβριδικό σύστημα 48 Volt. Μάλιστα, η υβριδική πετρελαιοκίνηση του Tucson μπορεί εναλλακτικά να συνδυαστεί με σύστημα τετρακίνησης, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων, ή και με τα δύο.

 

Η τεχνολογία του υβριδικού Tucson έχει αναπτυχθεί από τη Hyundai και λειτουργεί αυτόνομα, προσφέροντας τα οφέλη της συνεχώς, χωρίς να απαιτεί εκ των προτέρων φόρτιση ή κάποια ιδιαίτερη ενέργεια από τον οδηγό. Όταν το αυτοκίνητο ρολάρει χωρίς γκάζι ή φρενάρει, ο ηλεκτροκινητήρας, που παίζει το ρόλο γεννήτριας/μίζας, φορτίζει τη μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται στο δάπεδο του χώρου αποσκευών. Στην επιτάχυνση, το σύστημα ενισχύει τον πετρελαιοκινητήρα βελτιώνοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας αισθητά την κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, η υβριδική μίζα/γεννήτρια προσφέρει εντελώς αθόρυβη και ταχύτερη επανεκκίνηση στον 1600άρη turbodiesel.

Παρά την προηγμένη υβριδική τεχνολογία, η τιμή του Tucson 1.6 Diesel 48V Hybrid ξεκινά από μόλις 24.990 € και είναι εξαιρετικά συμφέρουσα σε σύγκριση ακόμη και με βενζινοκίνητες προτάσεις, τόσο της γκάμας του μοντέλου όσο και του ανταγωνισμού.

 

Συνοδεύεται μάλιστα από το ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού Exclusive, με στάνταρ στοιχεία όπως ο cruise control, ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, οι ζάντες αλουμινίου 17’’ και η οθόνη αφής 7’’ με Android Auto, Apple CarPlay και κάμερα οπισθοπορίας. Η έκδοση Premium προσθέτει μεταξύ άλλων το κορυφαίο πακέτο ασφάλειας Hyundai SmartSense με τεχνολογίες όπως η διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, το αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και προαιρετικά το σύστημα θέασης 360 μοιρών Around View Monitor και τον φωτισμό με προβολείς full LED.

Το νέο Hyundai Tucson είναι ένα SUV γεμάτο αρετές. Εντυπωσιακό σε εμφάνιση, πλούσια εξοπλισμένο σε άνεση και ασφάλεια, κορυφαίο σε ποιότητα και χώρους και με μια δυνατή γκάμα κινητήρων, από την οποία ξεχωρίζουν οι εκδόσεις 1.6 diesel με το νέο 48βολτο υβριδικό σύστημα. Σε όλα αυτά προσθέστε το πρόγραμμα τακτικής συντήρησης μόλις ανά διετία και την 5-ετή εργοστασιακή εγγύηση της Hyundai που ισχύει ακόμη και για εκατομμύρια χιλιόμετρα!