CITROEN C5 AIRCROSS. Το πιο Άνετο & Πρακτικό SUV

Το νέο SUV της Citroen απογειώνει την έννοια της Άνεσης με όπλα του τη γαλλική φινέτσα και την προηγμένη τεχνολογία

  • -
  • -

Στην επέτειο των 100 χρόνων ιστορίας της, η Citroen παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο: το νέο C5 Aircross. Ένα SUV πληθωρικό σε όλα του, που ενστερνίζεται στο έπακρο τις παραδοσιακές αξίες της γαλλικής φίρμας ως συνώνυμο της άνεσης. Οπτικά, ξεχωρίζει με το ελκυστικό του στιλ, τις μοντέρνες γραμμές και τις ψαγμένες λεπτομέρειες. Η διπλή μάσκα και τα διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός, τα Airbumps στις πόρτες, τα τρισδιάστατα πίσω φώτα LED, οι τυφλές απολήξεις των εξατμίσεων και οι αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης, είναι μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό.

Ραχοκοκαλιά του C5 Aircross είναι η πλατφόρμα EMP2 του Group PSA, που προσφέρει μειωμένο βάρος, αυξημένη στιβαρότητα και μεγάλους χώρους. Με την είσοδο στο εσωτερικό το πρώτο που διαπιστώνεις είναι η δημιουργικότητα στην αισθητική και ο διάκοσμος που εκπέμπει μια premium αύρα.

 

Φινετσάτη γαλλική προσέγγιση με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και ποιοτικά υλικά. Την πληροφόρηση του οδηγού αναλαμβάνει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων TFT 12,3 ιντσών που προσαρμόζεται στις ενημερωτικές ή αισθητικές προτιμήσεις, αλλά και η οθόνη αφής 8’’ στην κονσόλα που φροντίζει για ψυχαγωγία, ενημέρωση και πλοήγηση.

Η δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού είναι απλώς ασυναγώνιστη. Τα τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα (κατά 150 mm), έχουν ρυθμιζόμενη κλίση της πλάτης (σε 5 θέσεις) και είναι πλήρως ανακλινόμενα, καθιστώντας το C5 Aircross μακράν το πιο πρακτικό SUV. Επιπλέον, έχουν το ίδιο πλάτος, οπότε ο μεσαίος επιβάτης κάθεται το ίδιο άνετα, όπως οι άλλοι δύο. Κορυφαίο είναι και το πορτμπαγκάζ με όγκο 580 έως 720 lt (έως την εταζέρα), που εκτοξεύεται στα 1.630 lt (έως την οροφή) με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

 

Η θήκη για ασύρματη φόρτιση smartphone, οι φωτιζόμενες ποτηροθήκες και ο ψυχόμενος αποθηκευτικός χώρος στο υποβραχιόνιο συμπληρώνουν το παζλ της πρακτικότητας με στιλ.

Στην οδήγηση, απολαμβάνεις την ψηλή θέση που εξασφαλίζει ιδανική ορατότητα. Τα αναπαυτικά καθίσματα Advanced Comfort τονίζουν την ένδοξη παράδοση της Citroen στον τομέα της άνεσης. Όπως άλλωστε και η ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions, μια καινοτομία της γαλλικής εταιρίας με 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, που προσφέρει τη μοναδική αίσθηση μαγικού χαλιού που ανέκαθεν χαρακτήριζε τα αυτοκίνητα της Citroen.

 

Παράλληλα, εκτιμάς την αίσθηση ασφάλειας και την καλή ηχομόνωση που δίνουν εξαιρετική αφορμή για μακρινές και ξεκούραστες εκδρομές. Άλλωστε, η γκάμα κινητήρων συνδυάζει υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Οι λάτρεις της αμεσότητας που χαρακτηρίζει τους βενζινοκινητήρες θα λατρέψουν τον πολυβραβευμένο 1.2 PureTech των 130 ίππων και τον πανίσχυρο 1.6 PureTech με τους 180 ίππους, ενώ για αυτούς που προτιμούν τη ροπή των diesel υπάρχουν ο νέος 1.5 BlueHDi με απόδοση 130 PS και ο 2.0 BlueHDi με 180 PS. Διαθέσιμο είναι και το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που απογειώνει την άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και στο ταξίδι.

 

Εκτός δρόμου, τα 230 mm απόστασης από το έδαφος, κορυφαία τιμή που θα ζήλευαν ακόμη και τετρακίνητα pick-up, και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control τονώνουν τον εκδρομικό χαρακτήρα του C5 Aircross. Σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, οι επιλογές από το πρόγραμμα προσαρμόζουν τα ηλεκτρονικά αναλόγως των συνθηκών (χιόνι, λάσπη, άμμος), ενώ υπάρχει και Hill Assist Descent για τις δύσκολες ολισθηρές καταβάσεις. Το C5 Aircross εξοπλίζεται επίσης με 20 συστήματα υποστήριξης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του Highway Driver Assist, ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Με όπλα του τη γαλλική φινέτσα και την προηγμένη τεχνολογία, το νέο SUV της Citroen απογειώνει την έννοια της άνεσης και σε προσκαλεί διαρκώς σε αποδράσεις. Απόκτησέ το τώρα με τιμή από 22.550 ευρώ. Μάθε περισσότερα στο www.citroen.gr.