Ίσως το ακριβότερο μοντέλο της Lexus (video)

Φυσικά το άρθρο αφορά ένα πολυτελέστατο γιοτ της ιαπωνικής φίρμας

  • -
  • -

Όλα ξεκίνησαν από μία αναφορά σχετικά με ένα πολυτελές γιοτ που έγινε στην αρχή του χρόνου. Πρόσφατα όμως δημοσιεύτηκαν οι πρώτες εικόνες του επερχόμενου LY 650, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το ακριβότερο μοντέλο της εταιρείας. Το LY 650 ακολουθεί τα χνάρια του πρωτότυπου Sport Yacht concept, που είχε παρουσιαστεί το 2017.

Το εντυπωσιακό σκάφος έχει μήκος 20 m και πλάτος 5,72 m και η εταιρεία που το κατασκεύασε είναι η ίδια που ασχολήθηκε εξ’αρχής και με το πρωτότυπο γιοτ. Αντίθετα από το concept, το μοντέλο παραγωγής έχει τρία καταστρώματα, χωρίς όμως να έχουμε εικόνα για τον χαμηλότερο όροφο. Ωστόσο, η Lexus αναφέρει ότι υπάρχουν τρία δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και έξι άτομα. Παράλληλα, υπάρχουν συνολικά τρεις ξεχωριστές τουαλέτες. Το κεντρικό κατάστρωμα φαίνεται υπερπολυτελέστατος, αφού διαθέτει δερμάτινους καναπέδες, στιλάτο πάτωμα, μεγάλη τηλεόραση και μια αξιοπρεπέστατη κουζίνα. Φυσικά, το πιλοτήριο είναι ένα high-tech cockpit με δύο καθίσματα.

Το εξωτερικό κατάστρωμα έχει ξύλινο δάπεδο και τρεις άνετες θέσεις στην πλώρη του σκάφους. Στην πρύμνη υπάρχει ένα καθιστικό, καθώς και μια σκάλα που οδηγεί στο υψηλότερο κατάστρωμα, όπου υπάρχει το δεύτερο cockpit του καπετάνιου.

Το LY 650 προσφέρεται σε δύο μηχανολογικές εκδοχές: IPS 1200 και IPS 1350, με κινητήρες που προέρχονται από το στρατόπεδο της Volvo. Όποια και από τις δύο εκδόσεις όμως και να αποφασίσετε να αγοράσετε, θα πρέπει να γεμίσετε το ρεζερβουάρ του 3.785 λίτρα πετρελαίου. Η τιμή για το φουλάρισμα μπορούμε να την υπολογίσουμε, αλλά η τιμή απόκτησης του μοντέλου δεν είναι ακόμα γνωστή.