HYUNDAI i10. Το μικρό με τις μεγάλες δυνατότητες!

Το μικρό της Hyundai είναι μεγάλο σε όλα με χώρους, συμπεριφορά και τεχνολογία ανώτερης κατηγορίας. Απόκτησέ το τώρα με 9.990 €

  • -
  • -

Είθισται τα μικρά αυτοκίνητα να απαιτούν αρκετούς συμβιβασμούς. Τέσσερις αντί για πέντε θέσεις στην καμπίνα, πίσω παράθυρα που δεν ανοίγουν, μέτριος εξοπλισμός και φτωχός διάκοσμος είναι κάποια από τα μειονεκτήματα που συνήθως οι αγοραστές καλούνται να αποδεχτούν από ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης. Η Hyundai έχει τελείως διαφορετική άποψη. Ένα μικρό αυτοκίνητο πρέπει να είναι μικρό μόνο σε εξωτερικές διαστάσεις για να ελίσσεται με ευκολία στην αστική καθημερινότητα, αλλά μεγάλο σε όλους τους άλλους τομείς. Και το Hyundai i10 δεν είναι απλώς μεγάλο, είναι σπουδαίο!

 

“Αέρας” μεγαλύτερου αυτοκινήτου

Το Hyundai i10 σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας ματιά, με τη φρέσκια, στυλάτη σχεδίασή του. Η χαρακτηριστική μάσκα και τα στρογγυλά LED φώτα ημέρας εμπρός μαγνητίζουν τα βλέμματα, ενώ οι δυναμικές γραμμές στο πλάι και πίσω ολοκληρώνουν την αθλητική εμφάνιση του μοντέλου. Το βλέπεις και νιώθεις την επιθυμία να το οδηγήσεις, για να διαπιστώσεις το υψηλό επίπεδο άνεσης και την άριστη οδική συμπεριφορά που ξεπερνούν τα όρια της μικρής κατηγορίας και θυμίζουν μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Σε αυτό φυσικά συμβάλλουν και οι αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης 1,0 και 1,2 λίτρων με απόδοση 66 και 87 ίππους αντίστοιχα. Αμφότεροι διακρίνονται για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και διαθέτουν καδένα απαλλάσσοντάς σε από το υψηλό κόστος αντικατάστασης του ιμάντα εκκεντροφόρου.

Αλλά και στο εσωτερικό η μοντέρνα αισθητική, η προσεγμένη ποιότητα αλλά και η κορυφαία ευρυχωρία παραπέμπουν σε μοντέλα ανώτερων κατηγοριών. Δεν είναι τυχαίο που το i10 είναι ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα πόλης με θέσεις για πέντε επιβάτες - τα περισσότερα μοντέλα του ανταγωνισμού έχουν τετραθέσια άδεια κυκλοφορίας! Επιπλέον, το μικρό Hyundai έχει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 252 λίτρα. Δύο ακόμη χαρακτηριστικά που ενισχύουν την πρακτικότητα, είναι η δυνατότητα αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος σε αναλογία 60:40 αυξάνοντας το πορτμπαγκάζ στα 1.046 λίτρα, καθώς και τα παράθυρα στις πίσω πόρτες που κατεβαίνουν (ηλεκτρικά στις περισσότερες εκδόσεις), όταν π.χ. σε μοντέλα του ανταγωνισμού είναι με μεντεσέδες και δεν ανοίγουν παρά ελάχιστα με μερική ανάκληση, ακόμη και στις 5θυρες εκδόσεις.

 

Προηγμένη συνδεσιμότητα και τεχνολογία

Αλλά και η συνδεσιμότητα που προσφέρει το Hyundai i10 είναι κορυφαία, χάρη στην οθόνη αφής 7’’ του συστήματος Infotainment με εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης και λειτουργίες Android Auto & Apple CarPlay. Έτσι, μπορείς να πραγματοποιείς κλήσεις μέσω φωνητικών εντολών και να χειρίζεσαι εφαρμογές του smartphone σου όπως οι χάρτες, η μουσική κλπ από την οθόνη του i10.



Η προηγμένη τεχνολογία είναι άλλωστε βασικό στοιχείο στο DNA του Hyundai i10, με συστήματα που συνήθως συναντάς σε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα, όπως η προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (LDWS), η προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης (FCWS) και η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (HAC).

Θα περίμενες πως το Hyundai i10 έχει μεν τόσα πολλά πλεονεκτήματα και ανταγωνίζεται μοντέλα μεγαλύτερων κατηγορών, αλλά θα έχει και ανάλογη τιμή. Και όμως η τιμή του ξεκινά από μόλις 9.990 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό που περιλαμβάνει στάνταρ 6 αερόσακους, air-condition, σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και συναγερμό, υπολογιστή ταξιδιού και ηχοσύστημα με ράδιο-MP3 Player και θύρα USB.



Και με μόλις 800 € περισσότερα, παίρνεις την έκδοση Style Navi με επιπλέον ηλεκτρικούς καθρέπτες, φώτα ημέρας LED και εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης με χάρτη 46 Ευρωπαϊκών χωρών, έγχρωμη οθόνη αφής 7" τεχνολογίας capacitive, προηγμένη συνδεσιμότητα Apple CarPlay & Android Auto, Bluetooth και 7ετή δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Tom Tom Live. Με επιπλέον 800 €, η έκδοση Premium Navi προσφέρει ακόμη clima, σκούρα κρύσταλλα, φώτα στροφής και ζάντες αλουμινίου. Και αν είσαι λάτρης του αυτόματου κιβωτίου, κοστίζει μόλις 800 € και προσφέρεται σε όλη τη γκάμα εκδόσεων και κινητήρων. Μην περιμένεις λοιπόν. Think Big. Think Hyundai i10.