KIA SPORTAGE: Ποια έκδοση να διαλέξω;

Αναζητούμε στην ευρεία γκάμα του πολυτάλαντου SUV της Kia την πιο συμφέρουσα επιλογή σε κινητήρα και επίπεδο εξοπλισμού

  • -
  • -

Το Kia Sportage είναι ένα πολυτάλαντο και καταξιωμένο SUV που διαπρέπει σε κάθε τομέα. Είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση με διακρίσεις στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot, διαθέτει ένα premium σε ποιότητα κι αισθητική εσωτερικό, έχει κορυφαία ευρυχωρία και πρακτικότητα και είναι ιδιαίτερα ασφαλές κι ευχάριστο στην οδήγηση. Επιπλέον, απολαμβάνει την μοναδική 7ετή εργοστασιακή εγγύηση που μόνο η Kia προσφέρει στα μοντέλα της. Ποια έκδοση όμως αξίζει να επιλέξει κανείς από την ευρεία γκάμα του μοντέλου; Αναλύσαμε εξονυχιστικά τον τιμοκατάλογο του C-SUV και καταλήξαμε πως η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι το Kia Sportage 1.7 Diesel Upgrade. Συνδυάζει τον ιδανικό κινητήρα με πλούσιο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας και διατίθεται σε μια άκρως δελεαστική τιμή.

 

Ο ιδανικός κινητήρας

Σε ένα C-SUV με μεγάλους χώρους και εκδρομική διάθεση, ένας αποδοτικός diesel μεσαίου κυβισμού είναι ο ιδανικός κινητήρας. Και αυτός ο κινητήρας υπάρχει στη γκάμα του Sportage. Ο 1.7 Diesel αποδίδει ισχύ 115 ίππων και πλούσια ροπή 280 Nm σε ένα μεγάλο εύρος στροφών, από τις 1.250 μέχρι τις 2.750 rpm! Σε συνδυασμό με το καλό σε αίσθηση χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων προσφέρει ζωηρές επιταχύνσεις και διατηρεί με άνεση υψηλή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. Αλλά και σε επαρχιακές διαδρομές, η υψηλή ροπή και η άριστη οδική συμπεριφρορά βοηθούν τον οδηγό να κινείται σβέλτα και με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει συνεχώς σχέσεις ή να πιέζει το μοτέρ. Για τους λάτρεις της ευκολίας που προσφέρει ένα αυτόματο κιβώτιο, υπάρχει η έκδοση 1.7 Diesel με ισχύ 141 PS, ροπή 340 Nm και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων που χαρίζει άνεση και ταχύτητα. Σε κάθε περίπτωση, οι απαιτήσεις σε καύσιμο του πετρελαιοκινητήρα των 1,7 λίτρων είναι ιδιαίτερα χαμηλές, καθώς η μέση κατανάλωση συγκρατείται στα 4,6 lt/100 km μόλις (DCT: 4,9)!

 

Πλούσιος εξοπλισμός σε δελεαστική τιμή

Ένα σύγχρονο SUV πρέπει να προσφέρει πληρέστατο εξοπλισμό. Και η έκδοση Upgrade του Sportage έχει στάνταρ όλα τα απαραίτητα στοιχεία ασφάλειας, όπως οι αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί και οροφής, το ESP, το Hill Holder και οι προβολείς ομίχλης, αλλά και πολύ υψηλό επίπεδο άνεσης. Στο ταμπλό δεσπόζει το infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 7’’, σύστημα πλοήγησης, ράδιο, θύρες USB & AUX, Wi-Fi, συνδεσιμότητα Android Auto™ και Apple CarPlay™ και κάμερα οπισθοπορείας, ενώ στάνταρ είναι ακόμη ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, η αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, οι ζάντες αλουμινίου 17’’, το cruise control με περιοριστή ταχύτητας, τα φώτα ημέρας LED και οι ράγες οροφής. Ο ιδιαίτερα πλούσιος εξοπλισμός συνοδεύεται από μια πολύ δελεαστική τιμή αγοράς, καθώς η έκδοση Sportage 1.7 Diesel Upgrade διατίθεται με 22.290 ευρώ μόλις. Στην τιμή μάλιστα περιλαμβάνεται και το μεταλλικό χρώμα.