Η νέα έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη

«Σε κλίμακα σχεδίου» στην γκαλερί Evripides έως τις 9 Δεκεμβρίου

  • -
  • -

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στις 12.30 μμ, γίνονται στην Εvripides Art Gallery τα εγκαίνια της νέας έκθεσης της ζωγράφου Ντένης Θεοχαράκη, με τίτλο «Σε Κλίμακα Σχεδίου». Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά σημαντικών σχεδίων Ελλήνων καλλιτεχνών, παλαιότερων και σύγχρονων, από τον χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στον θεατή να γνωρίσει και να προσεγγίσει το έργο του κάθε εικαστικού, από τα πρώιμα στάδια, έως την βαθύτερη ερμηνευτική διάσταση του έργου. 

Μέσα από τα έργα της -ενστικτώδη και λεπτομερειακά- βασισμένα στο αέναο ταξίδι της γραμμής, η Ντένη Θεοχαράκη κινείται με εκφραστική δύναμη από το παρελθόν στο παρόν, από τη λήθη στην πραγματικότητα αναζητώντας την προσωπική της αλήθεια. Με μια πρώτη ματιά μέρη μακρινά αλλά ταυτόχρονα οικεία εντυπωσιάζουν με το λυρισμό τους, ξεδιπλώνοντας όμως παράλληλα, στον πιο προσεκτικό παρατηρητή, την αλήθεια ενός διαφορετικού, υπερρεαλιστικού κόσμου.

Το κοινό, μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει σχέδια των Μίμη Κοντού, Kωνσταντίνου Παρθένη, Παναγιώτη Τέτση, Γιάννη Τσαρούχη και Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς των μεγάλων αυτών Ελλήνων δημιουργών. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου στην Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά στο Κολωνάκι. Οι ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη - Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 - 20.30, Τετάρτη: 11.00 -17.00 και Σάββατο: 11.00 -16.00 (Κυριακή και Δευτέρα κλειστά). Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση σε ΑμεΑ.