Τι πιστεύουμε για την αυτόνομη οδήγηση;

Η εταιρεία ελαστικών και τεχνολογίας Continental πραγματοποίησε έρευνα για τις μεγάλες αλλαγές στις μετακινήσεις

  • -
  • -

Η αυτοκίνηση θα αλλάξει μέσα στην επόμενη 7ετία όσο δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 70 χρόνια, όμως το κοινό δείχνει άγνοια απέναντι στα νέα δεδομένα. Αυτό καταγράφεται σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας ελαστικών και τεχνολογίας Continental, στο πλαίσιο του στρατηγικού της πλάνου «Vision Zero» με στόχο τον περιορισμό των θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα.

Στην ερώτηση «ποια θα είναι τα οφέλη από την αυτόνομη οδήγηση», η δεύτερη πιο δημοφιλής απάντηση ήταν «κανένα», γεγονός που καταδεικνύει ότι το κοινό δεν έχει ενημερωθεί για τις αλλαγές που θα επιφέρει η χρήση αυτόματου πιλότου στα οχήματα.

Από τα 2.000 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 44% εξέφρασε φόβο για τα αυτόνομα οχήματα, καθώς θεωρεί ότι θα χάσει τον έλεγχο. Το 37% απάντησε ότι οι επιβάτες θα γίνουν τεμπέληδες καθώς θα εξαρτώνται εντελώς από την τεχνολογία, ενώ το 36% φοβάται κυβερνοεπίθεση στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης από χάκερς.

«Οι οδηγοί θα πρέπει να ενημερωθούν για τα οφέλη στην οδική ασφάλεια, στην κυκλοφοριακή κίνηση και την προστασία του περιβάλλοντος που θα φέρει η αυτόνομη οδήγηση», σχολίασε ο ειδικός επί θεμάτων ασφαλείας στην Continental, Mark Griffiths. «Το μήνυμα του κοινού είναι ξεκάθαρο: μιλήστε μας λιγότερο για το “αύριο” στις μετακινήσεις και περισσότερο για τα πραγματικά οφέλη στην καθημερινότητά μας».