“Τώρα πρέπει να αγοράσετε ηλεκτρικό, για το μέγιστο όφελος” - Ανδρέας Χαλμπές, Audi

Η δήλωση του Ανδρέα Χαλμπέ, Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing Audi, Bentley, Kosmoride, στο Electric Vehicle Conference 2022.

  • -
  • -

Ο Ανδρεάς Χαλμπές μίλησε στο πάνελ του GOGAR στο 3ο Electric Vehicle Conference 2022 για τον ψηφιακό κόσμο, το πώς αυτός θα αλλάξει ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αλλά και τι ακριβώς συμβαίνει με τις μπαταρίες, λύνοντας μια από τις μεγαλύτερες απορίες των καταναλωτών σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

"Τεχνολογικά και τεχνικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξυπηρετούν τον τελικό χρήστη. Οι νέες τεχνολογίες των EV βοηθούν να ξεπεραστούν οι παραδοσιακές μορφές πώλησης. Για παράδειγμα, ακόμη και αν δεν έχω αγοράσει το σύστημα πλοήγησης, μπορώ να το κάνω στην πορεία χωρίς να μεταβώ στην αντιπροσωπεία. Επίσης, αλλάζει ο τρόπος αγοράς των αυτοκινήτων. Ο ψηφιακός κόσμος βοηθά στις online παραγγελίες. Ο ρόλος των κλασικών εγκαταστάσεων – δηλαδή εκθέσεων - της κάθε μάρκας μεταβάλλεται.

Οι πωλητές μετατρέπονται σε product experts, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και τις γνώσεις τους πιο εξειδικευμένα γύρω από το αυτοκίνητο.

chalbes

Στην ερώτηση του Μιχάλη Γεωργιάδη για τα νέας γενιάς ηλεκτρικά, ο κύριος Χαλμπές απάντησε:

Όποιος θέλει να κάνει το βήμα ας το κάνει τώρα. Τα καινούρια ηλεκτρικά καλύπτουν κάθε απαίτηση από πλευράς τεχνολογιών, αξιοπιστίας, ταχύτητας φόρτισης και αυτονομίας. Όσο για τη μεταπώλησή του, η τιμή του θα είναι καλύτερη από αυτοκίνητο με παραδοσιακό κινητήρα.

"Όσο για τις μπαταρίες και το αν χαλάνε, πρόκειται για μια αντίληψη που δεν είναι καθόλου σωστή. Οι μπαταρίες δεν χαλάνε. Αν προκληθεί βλάβη θα συμβεί σε ένα από τα εκατοντάδες στοιχεία. Αυτό αλλάζει και το κόστος προφανώς δεν είναι τεράστιο όπως νομίζουν πολλοί. Αν και εφόσον υπάρξει πρόβλημα αντικαθίσταται το συγκεκριμένο στοιχείο (module), όχι όλη μπαταρία. Οπότε δεν μιλάμε για μεγάλο κόστος αντικατάστασης. Το επόμενο βήμα είναι να τις κατασκευάζουμε ώστε να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους και συνάμα να μειωθεί το κόστος επισκευής του σε περίπτωση βλάβης".



Ποιος είναι ο Ανδρέας Χαλμπές 

Ο Ανδρέας Χαλμπές κατέχει τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing Audi, Bentley και Kosmoride, στην εταιρεία Kosmocar. Από το 2002 έχει διανύσει μια εκτενή πορεία στο χώρο του αυτοκινήτου σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε εταιρείες του κλάδου. Από το 2016 είναι στέλεχος της Kosmocar έχοντας διατελέσει για τέσσερα χρόνια Head of SKODA πριν αναλάβει το 2021 τη θέση που κατέχει τώρα. Είναι απόφοιτος του The American College of Greece με πτυχίο BSc στο Marketing και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc στο Scientific Management από το De Montfort University της Μεγάλης Βρετανίας.