“Το 2027 θα πουλάμε μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα” - Νίκος Γιαννουσάς, Volvo

Η δήλωση του Νίκου Γιαννουσά, Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της Volvo Cars Greece, στο Electric Vehicle Conference 2022.

  • -
  • -

Ο Νίκος Γιαννουσάς μίλησε στο πάνελ του GOGAR στο 3ο Electric Vehicle Conference 2022, αποκαλύπτοντας πότε η Volvo Hellas θα καταργήσει οριστικά τους κινητήρες βενζίνης και πότε θα γίνουμε μια χώρα του βορρά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Διαβάστε παρακάτω τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του.

"Όλοι οι εισαγωγείς στην Ελλάδα, θα προσφέρουν υπηρεσίες σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί. Τα αυτοκίνητα θα γίνονται όλο και καλύτερα. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει πως αυτή είναι μία τεράστια αλλαγή και όχι μια τάση".

Σε ένα ηλεκτρικό ο αγοραστής θα επενδύσει τα χρήματά του, και δεν θα σκέφτεται την μεταπωλητική του αξία μετά από 4-5 χρόνια. Αυτό ξεκινάει από εμάς.

Το μεγάλο στοίχημα βέβαια, είναι να πειστούν τα εργοστάσια πως η Ελλάδα ανήκει στους «μεγάλους παίκτες» όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση. Να μας αντιμετωπίζουν ως μια σημαντική αγορά που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του κοινού. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να τους πείσσουμε κι εμείς σαν εισαγωγικές εταιρείες".

"Όσον αφορά στην ανάπτυξη του δικτύου στη χώρα μας, υπολειπόμαστε των άλλων προηγμένων κρατών. Τώρα δεν μπορούμε να πάμε για παράδειγμα στα Ιωάννινα χωρίς να σκεφτόμαστε τη φόρτιση. Το 2024 όμως, θα μπορούμε να το κάνουμε με ασφάλεια και άνεση. Η δύναμη της ηλεκτροκίνησης είναι ήδη μεγάλη και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Φυσικά, απαιτούνται βελτιώσεις και παράλληλα να εκπαιδευτεί το δίκτυο, όπως και οι δεξιότητες των πωλητών, άλλα και όλων των εμπλεκομένων. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε έναν χρόνο, αλλά σταδιακά και με πλάνο".

Όσο για τη Volvo, εμείς, έχουμε δεσμευτεί ότι το 2027, θα πουλάμε στην Ελλάδα μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και το λέω με απόλυτη σοβαρότητα. Έχουμε κάνει μεγάλη δουλειά σε υποδομές και πείθουμε το εργοστάσιο ότι μπορεί να μας αντιμετωπίσει σαν μια χώρα του βορρά"


Ποιος είναι ο Νίκος Γαννουσάς

Ο Νίκος Γιαννουσάς είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas. Στην πολυετή του διαδρομή, σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, αντιμετώπισε επιτυχώς απαιτητικές προκλήσεις - όπως η αναδιάρθρωση επιχειρήσεων τις οποίες μετέτρεψε σε κερδοφόρες και η ανάπτυξη νέων αγορών και δικτύων. Ο Νίκος Γιαννουσάς έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της Leventis Motors, των μονάδων συναρμολόγησης της AG Leventis Plc. στη Νιγηρία, της ISUZU Ελλάδος και Βουλγαρίας (στην Petros Petropoulos SA), Υπεύθυνος Δικτύου & Διαδικασιών για τις βαλκανικές χώρες στην TOYOTA Ανατολικής Ευρώπης και Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Διαχείρισης και Δικτύου στην TOYOTA Ελλάς. Είναι 52 ετών, κάτοχος M.B.A. και παντρεμένος με δύο παιδιά.