Εσύ, πως συνδέεσαι με το αυτοκίνητό σου;

Η σύνδεση οδηγού – αυτοκινήτου έχει δύο μορφές: ψηφιακή και οδηγική

  • -
  • -
Εσύ, πως συνδέεσαι με το αυτοκίνητό σου;
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΥΝΔΕΣΗ…

Σήμερα είμαστε συνδεδεμένοι με τα αυτοκίνητά μας, ψηφιακά. Συνδέουμε το κινητό μας στο infotainment και ερχόμαστε σε επαφή με φίλους, συνεργάτες και social media, επικοινωνούμε με κέντρα εξυπηρέτησης για να μας ενημερώσουν, να μας καθοδηγήσουν ή να μας βοηθήσουν όταν χρειαστεί, έχουμε πρόσβαση σε χάρτες και ειδήσεις, μπορούμε ακόμη και να πληροφορηθούμε από απόσταση μέσω εφαρμογών για την κατάσταση του αυτοκινήτου, όπως που το έχουμε σταθμεύσει, αν είναι κλειδωμένο και πόσο καύσιμο έχει. Και έρχονται και άλλα, πολλά.

Δείτε το Mercedes me που λανσάρει η Mercedes-Benz και με το οποίο ο οδηγός, εκτός όλων των παραπάνω, σε λίγο καιρό θα έχει πρόσβαση σε εξατομικευμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και θα αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από το αυτοκίνητό του. Επίσης σημαντικό είναι πως πρόκειται για κάτι δυναμικό, καθώς το Mercedes me, όπως όλες οι αντίστοιχες online υπηρεσίες που εξελίσσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες δυνατότητες. Στο άμεσο μέλλον θα είμαστε όλο και περισσότερο συνδεδεμένοι με το αυτοκίνητό μας, ψηφιακά.

 

…ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ

Για τους ρομαντικούς της οδήγησης όμως, σύνδεση είναι η αμφίδρομη σχέση που αποκτά ο οδηγός με το αυτοκίνητό του στο δρόμο. Η μεταξύ τους επικοινωνία. Ο τρόπος που το όχημα αντιδρά στις εντολές του χειριστή και οι πληροφορίες που παίρνει ο δεύτερος από μηχανικά μέρη και πλαίσιο. Είναι ο βασικότερος παράγοντας οδηγικής ευχαρίστησης που προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Και ευτυχώς, στην ψηφιακή εποχή που όλα ελέγχονται από οθόνες, υπάρχουν ακόμη αυτοκίνητα “fun to drive”.

Όπως τα νέα Suzuki Swift Sport και Hyundai i30 N, με τα οποία δένεσαι, τα νιώθεις προέκταση του μυαλού και των άκρων σου και απολαμβάνεις σπορ οδήγηση σε φιδίσιες διαδρομές. Για τη σύνδεση αυτή δεν χρειάζονται πολλά: ένα ελαφρύ και καλοστημένο πλαίσιο κι ένα ζωηρό μοτέρ με δύναμη και ήχο, που να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Για να απολαύσεις οδήγηση, δεν χρειάζεται απαραίτητα ορδές αλόγων και εξεζητημένη τεχνολογία.

Όπως και να έχει τελικά, είτε ψηφιακά είτε οδηγικά, ο οδηγός θα είναι πάντα συνδεδεμένος με το αυτοκίνητό του. Μια σχέση που θα είναι πάντα ιδιαίτερη και δυνατή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΗΣ "START ENGINE"