Όχι φθηνές δικαιολογίες - Μόνο δυνατές πράξεις

Ας επιδείξουμε την ευθύνη και τη σοβαρότητα που απαιτείται και ας γίνουν για όλους μας πρότυπο οι άνθρωποι… με τις ποδιές και τις μάσκες. Αυτοί οι ήρωες

  • -
  • -

Ο κορονοϊός μπήκε επιθετικά στη ζωή μας, να την αλλάξει και να διαμορφώσει νέες ισορροπίες. Χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συνέπεια για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να περιορίσουμε τις συνέπειες αυτής της πανδημίας.

Η Ελλάδα, -όπως και η παγκόσμια κοινότητα παραδέχεται-, επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και σοβαρότητα απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Είναι ίσως η πρώτη φορά που το κράτος προηγείται των πολιτών και δρα άμεσα και πιο σωστά. Ας δούμε τη θετική πλευρά λοιπόν και ας αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες, συνεχίζοντας το έργο του για να βγούμε στο τέλος κερδισμένοι.

Φθηνές δικαιολογίες προκειμένου να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας δεν χωράνε σε αυτή την κατάσταση. Το είδαμε με μερικούς (λίγους ομολογουμένως) από τους συμπολίτες μας, που έτρεξαν να αποφύγουν την καραντίνα και να αθληθούν, γεμίζοντας τα πάρκα, τους λόφους και τις παραλίες. Πιθανότατα να είναι αυτοί που πριν ήταν χαλκομανίες στους καναπέδες τους ή δήλωναν “ασθένεια” στην εργασία τους για να μείνουν σπίτι τους.

Σήμερα όμως που είναι επιτακτική η ανάγκη να μείνουμε μέσα, δεν τους χωρά το σπίτι. Ευτυχώς, αυτοί είναι λίγοι, αλλά αναμένεται οι συνέπειες, με το σφίξιμο των μέτρων να τους πλήξει όλους. Τους συνεπείς, που σήμερα μένουν μέσα στο σπίτι τους, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και μάλιστα χωρίς να δυσανασχετούν.

Απλά συνεχίζουν να δημιουργούν, ο καθένας από το… πόστο του και για το γενικό καλό, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ανάμεσα τους οι άνθρωποι της τροφοδοσίας και σίγουρα ψηλά στη λίστα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που λειτουργούν χωρίς φόβο, αλλά με μεγάλο πάθος και αναμφίβολα αξίζουν το σεβασμό και την αναγνώρισή μας, για την αυταπάρνηση που δείχνουν και φυσικά την προσφορά τους.

Ας αποτελέσουν έμπνευση για όλους μας και αφού αναλογιστούμε τις ευθύνες, ατομικές, αλλά και απέναντι στο σύνολο, ας τις αναλάβουμε για να βγούμε από αυτή την κατάσταση νικητές. Όλοι μαζί. Να μην λείπει κανείς από αυτό το ραντεβού που θα δώσουμε, ελπίζω σύντομα, έξω ξανά. Μένουμε σπίτι… για να βγούμε σύντομα. Συνεχίζουμε έτσι δυνατά!

ΥΓ

Ένα βίντεο, -που ήρθε λίγο μετά το κλείσιμο αυτής της στήλης-, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία, ντυμένο με ένα τραγούδι του αγαπημένου Διονύση Σαββόπουλου, αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα στο μήνυμα των ημερών. Το αφήνω εδώ… αξίζει να το δείτε!

Γιάννης Καλογερόπουλος

jk@gocar.gr