Από το print στο digital

Πόσο ίδια και πόσο διαφορετικά!

  • -
  • -

Εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες, το τέλος κάθε μήνα με βρίσκει παραδοσιακά στο γραφείο, να κάνω σοβαρή δοκιμή… της παρατηρητικότητάς μου. Πάνω από σελίδες και τυπογραφικά λίγα χρόνια πριν και σήμερα με ένα tablet στο χέρι, να κυνηγάω τυχόν λάθη πριν “βγει” το τεύχος. Πέρα από το πιο καθαρό γραφείο που έχω τώρα και τον ποδαρόδρομο που γλίτωσα πηγαίνοντας πάνω - κάτω στους ορόφους τις εκτυπώσεις για διόρθωση, διαφορά στη διαδικασία δεν υπάρχει. Ίδια αγωνία, ίδιο τρέξιμο, ίδια πίεση χρόνου.

Όπως και τότε έτσι και τώρα η δοκιμή ενός αυτοκινήτου ξεκινάει με διάβασμα, ενημέρωση και μετά οδήγηση, για την τελική αξιολόγηση. Η φωτογράφιση παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του θέματος και τώρα ακόμα περισσότερο, αφού το digital δεν σου αφήνει περιθώριο για δικαιολογίες του τύπου «φταίει η εκτύπωση» για την κακή ποιότητα.

Αν κάποιος μου έλεγε, όταν ακόμα δούλευα σε έντυπο, ότι σήμερα θα επιμελούμαι τα θέματα σε μια ταμπλέτα, σίγουρα δεν θα τον πίστευα. Οι εποχές όμως αλλάζουν, η τεχνολογία τρέχει και χαίρομαι που έγινα κομμάτι της. Το digital περιοδικό αυτοκινήτου είναι το μέλλον, αλλά και το παρόν, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες στον αναγνώστη, με πιο διαδραστική προσέγγιση, όπου το βίντεο είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Στο τέλος της ημέρας νιώθεις υπέροχα με το αποτέλεσμα, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσεις σε ένα τεύχος, πράγματα που το χαρτί δεν σου επιτρέπει. Πριν μερικά χρόνια, αυτό θα το θεωρούσαμε… μαγεία!

Γιάννης Καλογερόπουλος

jk@gocar.gr