Ανάκληση Mercedes-Benz

Αφορά τις A, B, CLA, GLA και C-Class

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης επιβατικών Mercedes-Benz A, B, CLA, GLA και C-Class (ΚΣ 117, 176, 246, 242, 156, 205 και 253).  

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 3.529 οχήματα, παραγωγής ετών 2014 - 2015. Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται η κολόνα τιμονιού να µην έχει επαρκή γείωση. Σε συνδυασμό µε μια εσωτερική βλάβη των επαφών στη μονάδα διακοπτών της κολόνας τιμονιού θα μπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού.

Αυτό το γεγονός αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού για τον οδηγό και πιθανού ατυχήματος. Η βλάβη επισημαίνεται στον οδηγό εγκαίρως µέσω ενός προειδοποιητικού μηνύματος για τον αερόσακο στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων, καθώς και µε την κόκκινη ενδεικτική λυχνία αερόσακου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να δημιουργηθεί επαρκής γείωση της κολόνας τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.