Ανάκληση Mazda CX-7 και CX-9

Για αντικατάσταση των αριστερών και δεξιών µπροστινών κάτω βραχιόνων ελέγχου του οχήµατος

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Mazda μοντέλα CX-7 και CX-9.

Η ανάκληση αφορά σε 1878 οχήματα στην ελληνική αγορά, µε εύρος αριθμών πλαισίου και ημερομηνίες παραγωγής ως ακολούθως:

JMZ ER**** ** 100107 – 251684, από 8 Μαΐου 2007 έως 7 Αυγούστου 2012

JMZ TB**** ** 100780 – 400924, από 28 Ιουλίου 2008 έως 6 Ιανουαρίου 2014 και

JM7 TB**** ** 104264 – 207418, από 1 Φεβρουαρίου 2008 έως 21 Απριλίου 2010.

Σε ορισμένα οχήματα CX-7 και CX-9, είναι πιθανό το νερό να μπορεί να εισέλθει στο πρόσθιο τμήμα σφαιρικής άρθρωσης του μπροστινού βραχίονα ανάρτησης κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Η οδήγηση σε αλατισμένους δρόμους κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών μπορεί να οδηγήσει στην εισροή αλμυρού νερού στην σφαιρική άρθρωση, προκαλώντας διάβρωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση του σφαιρικού συνδέσμου στο εξάρτημα.

Ως αποτέλεσμα της χαλαρότητας, μπορεί να εμφανιστεί ένας θόρυβος σαν κουδούνισμα στο σφαιρικό σύνδεσμο του κατώτερου βραχίονα ελέγχου. Μετά από εκτεταμένη λειτουργία σε τέτοιες συνθήκες, στη χειρότερη περίπτωση, ο σφαιροειδής σύνδεσμος και ο κάτω βραχίονας ελέγχου μπορεί να διαχωριστούν, προκαλώντας απώλεια του ελέγχου διεύθυνσης και αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Μέχρι στιγμή δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση των αριστερών και δεξιών μπροστινών κάτω βραχιόνων ελέγχου του οχήματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το Δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.