Ανάκληση Mazda 5

Σχετικά µε το διακόπτη απενεργοποίησης αερόσακου συνοδηγού

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Mazda µε εμπορική ονομασία μοντέλου Mazda 5 (CR).

Η ανάκληση αφορά σε 220 οχήματα στην ελληνική αγορά, µε ημερομηνίες παραγωγής από 11 Φεβρουαρίου 2005 έως 17 Σεπτεμβρίου 2010 και εύρος αριθμών πλαισίου JMZCR19 **** 100115 – 374265. Σε ορισμένα οχήματα Mazda5 που είναι εφοδιασμένα µε διακόπτη απενεργοποίησης αερόσακου συνοδηγού, είναι πιθανόν ο πλευρικός αερόσακος ή / και ο αερόσακος κουρτίνας να µην λειτουργήσουν όπως αναμένεται σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, σε περίπτωση που ο διακόπτης δεν ρυθμίστηκε σωστά κατά τη στιγμή της εγκατάστασης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους (αναπρογραμματισµός λειτουργίας της Μονάδας Έλεγχου SAS), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το Δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.