Ανάκληση Mercedes-Benz A, B, CLA και GLA-Class

Για αντικατάσταση των σωλήνων υποπίεσης στον ενισχυτή δύναμης πέδησης

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης A-Class B-Class, CLA-Class και GLA-Class (ΚΣ 176, 246, 117, 156).

Η συγκεκριµένη ανάκληση περιλαµβάνει 1046 οχήµατα, παραγωγής ετών 2011 έως 2013. Στα εµπλεκόµενα οχήµατα ενδεχοµένως να σπάσει ένας σύνδεσµος του σωλήνα υποπίεσης της υποβοήθησης πέδησης και λόγω αυτού να µην µπορεί να τροφοδοτηθεί το σύστημα υποβοήθησης πέδησης µε υποπίεση.

Στην περίπτωση αυτή θα μειωνόταν η υποβοήθηση πεδητικής ισχύος και θα επαρκούσε για 2-4 ενεργοποιήσεις του φρένου. Κατόπιν, η υποπίεση στην υποβοήθηση πέδησης θα έφθινε και δεν θα ήταν πλέον διαθέσιµη. Ως συνέπεια θα πρέπει το πεντάλ φρένου να πατηθεί µε µεγαλύτερη µυϊκή δύναµη. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να παρουσιαστεί στον οδηγό απροειδοποίητα και να αυξανόταν αναλόγως των συνθηκών κυκλοφορίας ο δυνητικός κίνδυνος ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση των σωλήνων υποπίεσης στον ενισχυτή δύναμης πέδησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.