Ανάκληση Honda Accord, Civic, CR-V, Jazz, Legend

Για έλεγχο του αερόσακου συνοδηγού σε 2.480 αυτοκίνητα

  • -
  • -

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε πέντε μοντέλα της Honda, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Η ανάκληση αφορά 2.480 αυτοκίνητα Accord (CU1), Civic (FD3, FD7), CR-V (RE5, RE6), Jazz (GG1, GG2, GG3, GG6, GE6) και Legend (KB2), µοντέλα ετών 2009, µε ηµεροµηνία κατασκευής των επηρεαζόµενων πλαισίων µεταξύ 4 Ιουλίου 2008 και 4 Ιανουαρίου 2010, για έλεγχο του αερόσακου συνοδηγού.

Την ανάκληση εκτελεί η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσηµος εισαγωγέας και διανοµέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Σε ορισµένα από τα επηρεαζόµενα οχήµατα, ενδέχεται ο µηχανισµός ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, στην περίπτωση µόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήµατος, να παράξει µεγαλύτερη πίεση φουσκώµατος από την κανονική, γεγονός που µπορεί να προκαλέσει την ρήξη του και ενδεχοµένως τον τραυµατισµό του συνοδηγού. Η λειτουργία των υπόλοιπων αεροσάκων παραµένει ανεπηρέαστη.

Μέχρι στιγµής στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής αµέσως µετά την αποστολή των ανταλλακτικών από την κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτηµένα συνεργεία Honda για την αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε την Τεχνική ∆ιεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στο τηλέφωνο 210 3483797 µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή µέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.