Ανάκληση Opel Mokka 2015-2016

Για έλεγχο της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου φρένων EBCM

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Opel Mokka.

Η ανάκληση αφορά σε 374 οχήματα, εκ των οποίων 369 είναι στην κατοχή των καταναλωτών, μοντέλα ετών 2015 / 2016. Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε η Opel, ποιοτικοί έλεγχοι έδειξαν ότι, υπάρχει η πιθανότητα εισχώρησης νερού μέσα στη σύνδεση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου φρένων EBCM. Στη χειρότερη περίπτωση, το νερό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, το οποίο ενδεχομένως να οδηγήσει σε ροή υψηλής ενέργειας και απότομη θέρμανση της περιοχής με ενδεχόμενο ανάφλεξης.

Για να διορθωθεί αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να ελεγχθεί αν το κάλυμμα του νερού στο κλιπ στερέωσης σφραγίζει σωστά. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σωστή μόνωση του φις στερέωσης της EBCM. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για βλάβες ή ατυχήματα που να σχετίζονται με την παραπάνω διορθωτική ενέργεια.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία, για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 211 211 1543.