Ανάκληση Fiat Scudo και Ducato

Για να αντικατασταθεί το θερμαινόμενο καπάκι του φίλτρου πετρελαίου στο Scudo και ο διακόπτης ανάφλεξης στο Ducato

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία FCA GREECE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ (πρώην FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS S.A.), αποκλειστικός εισαγωγέας των καινούργιων αυτοκινήτων μάρκας Fiat, Alfa Romeo, Abarth και LCV στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί δύο προγράμματα ανακλήσεων αυτοκινήτων Fiat.

Η πρώτη ανάκληση στην ελληνική αγορά αφορά 110 οχήματα Scudo με κινητήρα 2.0 Mjet (Καμπάνια 5944), τα πλαίσια των οποίων περιλαμβάνονται στο διάστημα από 4322204 έως 4356967. Στα επηρεαζόμενα οχήματα λόγω μιας πιθανής βλάβης του θερμαινόμενου τμήματος, είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί το θερμαινόμενο καπάκι του φίλτρου πετρελαίου, εφόσον μπορεί να παρατηρηθούν διαρροές καυσίμου με την πάροδο του χρόνου.

Η δεύτερη ανάκληση στην ελληνική αγορά αφορά 63 οχήματα Ducato (Καμπάνια 5956), τα πλαίσια των οποίων περιλαμβάνονται στο διάστημα από 2729501 έως 2904391. Στα επηρεαζόμενα οχήματα λόγω μιας πιθανής ασυμφωνίας, είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί ο διακόπτης ανάφλεξης, με σκοπό να εμποδιστούν πιθανές ασταθείς επαφές με αποτέλεσμα το σβήσιμο του φωτισμού του πίνακα οργάνων και την πιθανή απενεργοποίηση άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων, όπως για παράδειγμα, ABS και AirBag.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης ονομαστικής επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FIAT ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμμή επικοινωνίας 800.11.500.800, χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο.