Δοκιμάζουμε: Peugeot 208 ή Volkswagen Polo;

Ψάχνεις για ολοκληρωμένο σουπερμίνι με έως 100 ίππους;

  • -
  • -

To Volkswagen Polo είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στα σουπερμίνι. Ποιοτικό, εξοπλισμένο με μπόλικη τεχνολογία, με αποδοτικούς κινητήρες και μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, είναι μια απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση. Ο νεοφερμένος στην κατηγορία έρχεται από τη Γαλλία και κερδίζει τις εντυπώσεις με την εξωτερική του σχεδίαση. Το Peugeot 208 διαθέτει όμως και άλλα ατού, όπως οι κινητήρες PureTech που σαρώνουν κάθε χρόνο στα βραβεία Engine Of The Year, το εντυπωσιακό εσωτερικό i-Cockpit και τα προηγμένα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης. Δεν είναι τυχαίο που ψηφίστηκε ως Car of The Year 2020 στην Ευρώπη αλλά και Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα! Ακολουθούν οι δοκιμές τους στις δημοφιλείς εκδόσεις βενζίνης με 95 - 100 ίππους. Αφού τις διαβάσετε, πατώντας στις εικόνες του κάθε μοντέλου, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί. Φυσικά, μην ξεχνάτε:

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ/ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΕΔΩ!


Peugeot 208 1.2 PureTech 100

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.2 PureTech
ΙΣΧΥΣ 100 PS
ΡΟΠΗ 205 Nm
0-100 km/h 9,9 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,2 lt/100 km


Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 ανοίγει τα φτερά του στα supermini με ρεσιτάλ φαντασίας σε κάθε τομέα. Διατηρεί την κωδικοποίηση ‘208’, αλλά αλλάζει ολοκληρωτικά. Προχωρημένο σε σχεδίαση και σπουδασμένο στη λεπτομέρεια, έρχεται να συνεχίσει την επιτυχία για το λιοντάρι από τη Γαλλία στην δημοφιλέστερη κατηγορία. Απολαυστικός ο κομψός δυναμισμός για να μην χορταίνεις να το βλέπεις, εξαιρετικό στα ενδότερα με το άκρως εντυπωσιακό i-Cockpit και τον τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα οργάνων, συναρπαστικό και οικονομικό να το οδηγείς χάρη στον 1.200άρη PureTech που έχει διακριθεί πολλάκις στα βραβεία Engine Of The Year.

 

Volkswagen Polo 1.0 TSΙ 95 PS

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.0 TSI
ΙΣΧΥΣ 95 PS
ΡΟΠΗ 175 Nm
0-100 km/h 10,8 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,6 lt/100 km


Το Polo ωρίμασε και μεγάλωσε σε βαθμό που πλέον δεν είναι απλώς ένα αυτοκίνητο πόλης, αλλά μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα εξυπηρετήσει ακόμη και τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας, και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Εσωτερικά έγινε μια προσπάθεια ώστε να δείχνει πιο νεανικό. Η σχεδιαστική ομάδα της Volkswagen πήγε αρκετά βήματα παραπέρα περνώντας σε άλλο επίπεδο, ειδικά στις ανώτερες εκδόσεις. Η συγκεκριμένη έκδοση με τον κινητήρα των 95 ίππων κρίνεται ικανοποιητική σε επιδόσεις και διακρίνεται σε κατανάλωση.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ, ΤΑ TEXNIKA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ PEUGEOT 208 KAI VOLKSWAGEN POLO, ΕΔΩ!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...