Διακοπές στην ...πρίζα με Smart Electric

Δέκα αποδράσεις στην Αθήνα με μία μόνο φόρτιση

  • -
  • -

Τι κάνει κανείς με μια πλήρη φόρτιση εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών; Εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό που προσφέρει η πόλη. Αποδράστε μαζί μας εναλλακτικά στο κλεινόν άστυ.


Κολύμπι ή sports;


Μην σας ξεγελά, η αυτονομία του Smart Electric καλύπτει τις περισσότερες διαδρομές για τις παραλίες της Αττικής, αναλόγως βέβαια του σημείου αναχώρησης. Ανατολικά εκτός από το μέτωπο του Σχοινιά, επισκεφτείτε τη Λούτσα για θαλάσσια σπορ και βόλτες με sup στο κοντινό νησάκι και συνδυάστε τη διαδρομή με φαγητό στον “Ξυπόλητο”. Κατηφορίζοντας την παραλιακή προς Σούνιο, οι επιλογές είναι ακόμη περισσότερες. Μεταξύ αυτών σημειώστε: Αγ. Μαρίνα, Θυμάρι, Λεγραινά, Μαύρο Λιθάρι.

 

Θερινό σινεμά στη Φιλοθέη


Η διαχρονική αξία στη βραδινή έξοδο. Τα θερινά σινεμά είναι ταυτισμένα με τη γειτονιά που λειτουργούν και κανένα δεν μοιάζει με το άλλο. Ταινίες blockbusters, αλλά και επανεκδόσεις καλύπτουν όλα τα σινεφίλ γούστα. Το Cine Φιλοθέη βρίσκεται στην Πλατεία Δροσοπούλου σε μια καταπράσινη αυλή στρωμένη με χαλίκι. Οι θεατές έχουν στη διάθεση τους αναπαυτικές καρέκλες σκηνοθέτη και μπορούν να απολαύσουν εκτός από την ταινία, σάντουιτς, νάτσος, χοτ ντογκ, πίτσα και παγωμένη margarita.

 

Homey για μεσημεριανό


Όσοι αγαπάτε την καλή ελληνική κουζίνα, το Homey σερβίρει αυτό που λέμε σπιτικό φαγητό. Μπορείτε να γευτείτε όσα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε ένα μίνιμαλ περιβάλλον και όμορφο κήπο. Χρησιμοποιεί τις ιδιότητες των ελληνικών μυρωδικών, των γαλακτοκομικών, των εσπεριδοειδών, των λαχανικών, των κρεάτων, των φρέσκων ψαριών, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητά τους. Όλα τα φαγητά μαγειρεύονται στους ξυλόφουρνους όπως επίσης και το ψωμί. Διεύθυνση: Εθν. Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι.

 

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο


Όσοι έχετε παιδιά επιβάλλετε να επισκεφτείτε το Πάρκο, το μοναδικό στην Ελλάδα με τόση ποικιλία πανίδας. Όλο τον Αύγουστο θα υπάρχει πρόγραμμα με τα θαλάσσια θηλαστικά σε δύο παραστάσεις 12:00 και 18:00 και περισσότερες τα Σαββατοκύριακα. Το Πάρκο ανοίγει στις 9:00 το πρωί και παραμένει ανοιχτό μέχρι τη δύση του ήλιου. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από την Λεωφ. Μαραθώνος και την Αττική Οδό στην έξοδο προς Ραφήνα. Ξεναγηθείτε στο Πάρκο κατεβάζοντας την εφαρμογή Attica Park.

 

Σεϋχέλλες στο Μεταξουργείο


Στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, οι “Σεϋχέλλες” λειτουργούν στο χώρο του παλαιού καφενείου Μπαχάμες. Το κατάστημα ανακαινίστηκε, ωστόσο διατήρησε την αυθεντική εικόνα με την ορθάνοιχτη κουζίνα να προϊδεάζει τους πελάτες. Αν σας φέρει ο δρόμος πρωινές ώρες δοκιμάστε τη σπιτική λεμονάδα και το τζιτζερόζουμο. Το μεσημεριανό μενού περιλαμβάνει γευστικά μαγειρευτά και προσεγμένους μεζέδες από ξεχωριστές πρώτες ύλες που φέρνουν οι ιδιοκτήτες απ’ όλη την Ελλάδα. Διεύθυνση: Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο.

 

Παγωτό στη Louisa pastry Boutique


Δοκιμάστε το πολίτικο καϊμάκι με την παραδοσιακή μαστιχωτή υφή και την πλούσια γεύση γάλακτος. Το parfait κρέμας με τα απολαυστικά κομματάκια ξηρών καρπών είναι από τις σπεσιαλιτέ της Louisa, όπως επίσης και η Bitter σοκολάτα για όσους δεν αλλάζουν εύκολα γευστικούς προσανατολισμούς. Οι γρανίτες σε γεύση μάνγκο και βατόμουρο είναι μια μοναδική εμπειρία και προτείνονται μετά από ένα καλοκαιρινό δείπνο στο τελείωμα της ημέρας. Διεύθυνση: Λ. Σταμάτας και Σολωμού 1, Δροσιά.

 

Ψώνια στο McArthourGlen


Με περισσότερα από 110 καταστήματα, το McArthurGlen, είναι το πρώτο εκπτωτικό χωριό της Ελλάδας. Η μεγάλη ποικιλία στις επώνυμες μάρκες και ο άνετος χώρος για περίπατο διευκολύνει όσους θέλουν να αφιερώσουν ένα τρίωρο για shopping therapy. Το McArthurGlen βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και διαθέτει πολλά καφέ, ποικιλία εστιατορίων, άνετο πάρκινγκ και όλους τους χώρους με πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις διαρκούν μέχρι τις 30 Αυγούστου.

 

Γκάζι ή παραλία


Καλοκαίρι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη βραδινή εξόρμηση στην παραλία. Το Γκάζι σφύζει από ζωή και οι ταράτσες έχουν το πρώτο λόγο. Στο Bios (Πειραιώς 84), η πιο φρέσκια ιδέα ακούει στο όνομα «παποτό», δηλαδή παγωμένο ποτό σε ξυλάκι. Η θέα στη Ακρόπολη μοναδική και το silent cinema θα σας κρατήσουν συντροφιά. Η ταράτσα στο Gazarte (Βουτάδων 32-34) είναι από τις πλέον δροσερές και καταπράσινες της πόλης. Στις 45 Μοίρες (Βουτάδων 18) απολαμβάνεις πανοραμική θέα στην Τεχνόπολη.

 

Μαρίνα Φλοίσβου


Η εναλλακτική στην παραλιακή ακούει στο όνομα μαρίνα Φλοίσβου, έναν πεντακάθαρο και περιποιημένο χώρο, ιδανικό για περπάτημα τις απογευματινές ώρες από οικογενειάρχες και μη. Εκεί σε περιμένει μια πληθώρα από καφέ, μπαρ και εστιατόρια, που έχουν θέα στα ιδιαίτερα εντυπωσιακά σκάφη που αράζουν στη μαρίνα, καθώς και υπαίθριος παιδότοπος και πολλά καταστήματα ένδυσης, αθλητικών ειδών κ.α. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το πλωτό μουσείου που λειτουργεί στο θωρηκτό Αβέρωφ, δίπλα ακριβώς από τη μαρίνα.


Φωτογραφίες: Εύη Περράκη, Φανούρης Δρακάκης

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...