ΟΔΗΓΟΥΜΕ το νέο Mitsubishi Space Star

Η Mitsubishi ανανεώνει σημαντικά το Space Star, το μικρό και ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης

  • -
  • -
με μια ματιά
Το Mitsubishi Space Star πέρασε στη δεύτερη φάση της ζωής του με πιο σύγχρονη εμφάνιση, πλούσιο εξοπλισμό και πιο ενδιαφέρουσα συμπεριφορά στο δρόμο που δίνει έμφαση στην άνεση. Διαθέσιμο με πλούσιο βασικό εξοπλισμό μικρό οικονομικό κινητήρα και δύο κιβώτια ταχυτήτων, χειροκίνητο 5άρι και αυτόματο CVT.

Μετά από τέσσερα χρόνια που μετρά στην ασιατική αγορά και τρία στη δική μας, το Space Star, το μικρό αυτοκίνητο πόλης της Mitsubishi αλλάζει και προσαρμόζεται περισσότερο στις ανάγκες του σύγχρονου αγοραστικού κοινού, με πιο μοντέρνα εμφάνιση, αλλά και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Αλλαγές έχουν γίνει και σε μηχανικά μέρη προκειμένου το μικρό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας να πατά καλύτερα στο δρόμο, προσφέροντας καλύτερη αίσθηση στα χέρια του οδηγού.

ECO DRIVE: Με στόχο τη οικονομία

Μια ένδειξη στο ταμπλό στη δεξιά πλευρά του, παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο πόσο οικονομικός και ταυτόχρονα φιλικός προς το περιβάλλον είναι ο τρόπος οδήγησης του οχήματος. Μαζί με τις ενδείξεις του trip computer για την μέση κατανάλωση και το χρόνο που έχει παραμείνει σταματημένος ο κινητήρας σε κατάσταση παύσης ρελαντί συμβάλει στο να παρακινεί συνεχώς τον οδηγό να ακολουθήσει τον οικονομικότερο/φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης.

 

Μοντέρνα προσέγγιση

Από τα γραφεία του Σαρακάκη ξεκίνησε η παρουσίαση, όπου και παραλάβαμε τα αυτοκίνητα, έχοντας ως προορισμό την όμορφη Αίγινα. Η πρώτη επαφή με το ανανεωμένο μοντέλο είναι οπτική και αφορά τις αλλαγές που έκανε η εταιρεία όσον αφορά την αισθητική του. Η διαφορά με τον προκάτοχό του είναι μεγάλη, με τα νέα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Space Star να αφορούν τους ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τη νέα μάσκα με τα προβολείς Bi-Xenon HiD και φώτα LED, τους προβολείς ομίχλης και το μεγάλο σήμα στην επίσης νέα μάσκα του αυτοκινήτου. Στις αλλαγές προσθέστε την πίσω αεροτομή και τις ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό του Space Star.

Η ανανέωση έφερε και αλλαγές στις διαστάσεις του μοντέλου, το οποίο πλέον έχει μήκος 3.795 mm και είναι 85 mm μακρύτερο, αλλά με ίδιο μήκος μεταξονίου που φτάνει τα 2.450 mm. Έτσι, οι χώροι για τους επιβάτες παραμένουν αμετάβλητοι και ικανοποιητικοί για τα μέτρα της κατηγορίας, με το χώρο για τα πόδια των πίσω επιβαινόντων να είναι αρκετός σε κάθε περίπτωση, όπως και το πλάτος, με τις όποιες παραχωρήσεις να προκύπτουν όταν θα υπάρξει ανάγκη μεταφοράς και τρίτου ατόμου πίσω. Ο βασικός χώρος αποσκευών έχει όγκο 175 λίτρα, ενώ ένα κρυφό τμήμα στο κάτω μέρος, στη θέση της κανονικής ρεζέρβας που έχει αντικατασταθεί με κιτ επισκευής ελαστικού, προσθέτει επιπλέον 60 λίτρα φτάνοντας στο σύνολο τα 235 λίτρα.

Η αναβάθμιση αφορά και το εσωτερικό, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υλικά, μοντέρνα, με piano black επιφάνειες και "αλουμινίου". Τα όργανα είναι ανασχεδιασμένα και πιο ευανάγνωστα με λευκό φωτισμό σε μαύρο φόντο. Στάνταρτ θα βρείτε και τον αυτόματο κλιματισμό που αναβαθμίζει την εικόνα αλλά και το επίπεδο άνεσης του μικρού αυτοκινήτου πόλης της Mitsubishi. Επίσης, μια οθόνη αφής 6,5 ιντσών συμβάλει σε αυτό, ενώ το σύστημα πολυμέσων είναι σύγχρονο, με δυνατότητες σύνδεσης με Apple CarPlay, αλλά και Android Auto. Φυσικά στις ευκολίες του περιλαμβάνεται η σύνδεση Bluetooth, και θύρες USB και για iPod.

 

Ευελιξία είναι το όνομά του

Με μικρές διαστάσεις και κύκλο στροφής μόλις 4,6 μέτρα το Space Star θέτει ψηλά τον πήχη της ευελιξίας στην κατηγορία των μικρών αυτοκίνητων πόλης. Το χαμηλό του βάρος, μόλις 845 κιλά συμβάλει με τη σειρά του προς αυτή την κατεύθυνση. Οι νέες ρυθμίσεις στο τιμόνι που το έκαναν πιο άμεσο και πληροφοριακό, αλλά και την ανάρτηση, που περιόρισαν τις κλίσεις του αμαξώματος, αναβάθμισαν την οδηγική εμπειρία του Space Star, με γνώμονα πάντα την άνεση.

Κάτω από το καπό του μικρού της Mitsubishi υπάρχουν δύο 3κύλινδρα ατμοσφαιρικά σύνολα, 1,0 λίτρου με 71 ίππους και 88 Nm ροπής και 1,2 λίτρων με 80 ίππους και 106 Nm ροπής. Ο τελευταίος, τεχνολογίας Cleartec, με μεταβλητό χρονισμό στην εισαγωγή και προδιαγραφές Euro 6 θα είναι αυτός που θα διατίθεται με το μοντέλο στην ελληνική αγορά και θα συνδυάζεται με νέο, πιο ελαφρύ χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτόματου τύπου CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης).

Με έμφαση στην οικονομία καυσίμου, ο μικρός ατμοσφαιρικός κινητήρας καταναλώνει σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις 4,3 lt/100 km με τη βοήθεια του συστήματος Start & Stop. Ωστόσο, χάρη στο χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου αποδεικνύεται και αρκετά «δυναμικός» προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 11,7 sec και τελική ταχύτητα που ανέρχεται στα 180 km/h σε συνδυασμό με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ με το αυτόματο CVT τα νούμερα αυτά διαμορφώνονται στα 12,8 sec και τα 173 km/h αντίστοιχα.

Στους στενούς και κακοτράχαλους δρόμους της Αίγινας είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε το νέο Space Star. Εκεί διαπιστώσαμε στην πρώτη επαφή μαζί του ότι οι νέες ρυθμίσεις σε πλαίσιο και το τιμόνι το έκαναν πιο ακριβές και ευχάριστο σε συνθήκες καθημερινής κίνησης. Ακόμα και σε πιο σβέλτους ρυθμούς αποδείχθηκε ευχάριστο και ασφαλές, αλλά όχι αντίστοιχα ικανό υπό πίεση με τα ελαφρώς μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας των supermini. Αναμφίβολα όμως σε σχέση με τον προκάτοχό του διαθέτει πιο καλή αίσθηση όσον αφορά το τιμόνι, αλλά και την ανάρτηση και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό χαρίζοντας πόντους στο ανανεωμένο Space Star.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mitsubishi επέλεξε να διαθέσει το νέο Space Star μόνο με την πλούσια έκδοση εξοπλισμού Intense, αφαιρώντας τη βασική που Inform που είχε στην προηγούμενη γενιά του. Έτσι, μπορεί το Space Star ακόμα και στη βασική του έκδοση είναι πλήρες, παραπέμποντας σε μοντέλα ανώτερης κατηγορίας, με τιμή εκκίνησης τα 12.990 ευρώ για την έκδοση 1.2 Intense με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και τα 14.350 ευρώ για την αντίστοιχη εξοπλιστικά έκδοση με το CVT. Στην τιμή περιλαμβάνονται και όλα τα έξοδα, ενώ στα θετικά του Mitsubishi Space Star να προσθέσουμε την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και τα πέντε χρόνια οδικής βοήθειας που διατίθεται επίσης.

συμπέρασμα

Οι αλλαγές κρίνονται επιτυχημένες και το καθιστούν πιο μοντέρνο από τον προκάτοχό του. Οι ικανοποιητικοί του χώροι σε συνδυασμό με τον ευχάριστο εσωτερικό και τον πλούσιο εξοπλισμό του το καθιστούν ένα ευχάριστο αυτοκίνητο για την πόλη. Προσθέστε και τον οικονομικό κινητήρα και έχετε μια καλύτερη εικόνα. Ενδεχομένως όμως από κάποιους να λείψει η πιο προσιτή έκδοση με χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού και φυσικά χαμηλότερη τιμή.

VIDEOS

MITSUBISHI SPACE STAR VIDEO CLIP

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...