Swinging στην Αθήνα με το νέο Renault Twingo

Τη νύχτα, τα φώτα της πόλης κλέβουν την παράσταση. Μόνο αν εκπέμπεις ανυπέρβλητη γοητεία γίνεσαι ο πρωταγωνιστής. Όπως το νέο Renault Twingo στη νυχτερινή μας απόδραση…

  • -
  • -
ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Δύο κινητήρες - τρεις επιλογές έχει ο υποψήφιος αγοραστής του νέου Renault Twingo. Ο ατμοσφαιρικός 1.0 SCe αποδίδει 70 ίππους και έχει μέση κατανάλωση 4,5 lt/100 km, τιμή που πέφτει στα 4,2 lt/100 km στην έκδοση με σύστημα Stop & Start η οποία απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας με εκπομπές CO2 στα 95 g/km. Η τρίτη επιλογή είναι ο turbo Energy TCe των 898 cc που αποδίδει 90 ίππους και έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 10,8 sec, μέση κατανάλωση 4,3 lt/100 km, εκπομπές CO2 99 g/km και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. 

Η πόλη είναι το φυσικό του περιβάλλον. Ζει στο ρυθμό της ξεδιπλώνοντας τα χαρίσματά του, είτε πρόκειται για την κορυφαία ευελιξία και πρακτικότητά του, είτε για τη φινετσάτη, νεανική του εμφάνιση. Γι’ αυτό κι εμείς επιλέξαμε να ανακαλύψουμε τις αρετές του νέου Twingo βολτάροντας στη νυχτερινή Αθήνα. Το νέο μικρό της Renault αναδεικνύεται και αναδεικνύει τα hot spots της πρωτεύουσας, είτε πρόκειται για αρχαία μνημεία και εμβληματικά σύγχρονα κτίρια, είτε για το μοντέρνο lifestyle των Αθηναίων.

Twist

Αν και η παλέτα χρωμάτων του είναι μεγάλη, το νέο Twingo δεν χρειάζεται φανταχτερές αποχρώσεις και έντονα αυτοκόλλητα για να ξεχωρίσει στους δρόμους της μεγαλούπολης. Το πετυχαίνει με την κομψή σχεδίασή του αλλά και τη δυναμική του προσωπικότητα. Ποζάροντας είτε κάτω από την επιβλητική Ακρόπολη είτε εμπρός από το σύγχρονο αρχιτεκτονικό κόσμημα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, κεντρίζει το ενδιαφέρον των περαστικών, αλλά και του φωτογραφικού φακού. Το βλέπεις σταματημένο να δείχνει δραστήριο, σαν τον Δρομέα του Βαρώτσου, έτοιμο να ξεχυθεί εμπρός και να κατακτήσει την Αθήνα. 



Αλλά και τα φώτα της πόλης, αντανακλούν μοναδικά στις ανάγλυφες επιφάνειες του αμαξώματος. Μοντέρνο σαν σχήμα αλλά και με στοιχεία που παραπέμπουν νοερά στο θρυλικό Renault 5, το γαλλικό μικρό τραβάει το μάτι σαν μαγνήτης, ακόμη και στην πολύβουη πλατεία Συντάγματος που ποτέ δεν κοιμάται. Όπου κι αν κινείσαι, είτε σε λεωφόρους είτε σε στενά δρομάκια, νιώθεις διαρκώς τα βλέμματα των τριγύρω οδηγών και περαστικών καρφωμένα στο Twingo. 



Την ίδια στιγμή απολαμβάνεις την κορυφαία ευελιξία που σου προσφέρει το μικρό Renault. Με διάμετρο στροφής ρεκόρ μόλις στα 8,6 μέτρα, ελίσσεται στους πιο στενούς δρόμους και παρκάρει πανεύκολα σχεδόν παντού. Ακόμη και στα στενάκια στο Γκάζι, στην πλατεία Ειρήνης, στο Κολωνάκι ή στην πλατεία Καρύτση, το Twingo γλιστράει με στυλ, σα να χορεύει στο ρυθμό της νυχτερινής Αθήνας.

 


Swing

Στην κορυφαία ευελιξία βοηθά φυσικά και το μικρότερο κατά 10 εκατοστά μήκος που δεν ξεπερνά τα 3,6 μέτρα. Μη φανταστείς όμως πως η πρακτικότητα που παραδοσιακά είχε το Twingo χάθηκε στο βωμό του στυλ. Και αυτό επειδή η Renault στην τρίτη γενιά του μοντέλου φέρνει τα μπρος… πίσω! Ο κινητήρας μετακόμισε κάτω από τον χώρο αποσκευών δίνοντας κίνηση στους πίσω τροχούς. Αλλαγή που συνοδεύεται από την προσθήκη πίσω θυρών για πρώτη φορά στο γαλλικό μικρό… και το νέο Renault Twingo έγινε 5πορτο!



Το αποτέλεσμα είναι άφθονοι χώροι για τους επιβάτες, για να μπορείς να βολτάρεις στην πόλη με την παρέα σου, αλλά και απαράμιλλη πρακτικότητα με στοιχεία όπως τα πλήρως αναδιπλούμενα εμπρός καθίσματα, η δυνατότητα φόρτωσης μακριών αντικειμένων έως 2,31 μέτρα, τα 980 λίτρα του χώρου αποσκευών (με αναδιπλωμένα πίσω καθίσματα) και τα 52 λίτρα συνολικών αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα! Άλλωστε, κάπου πρέπει να αποθέτεις τη gadget-προίκα σου: smartphone, tablet, MP3 player κλπ.



Ο εσωτερικός κόσμος του νέου Twingo σου φτιάχνει τη διάθεση με τη σχεδίαση και τον φωτεινό, χρωματιστό διάκοσμο, σαν τα graffiti στην Πειραιώς και στο τελείωμα της Ερμού, μετά το Θησείο. Και όχι μόνο, αφού οι σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας της Renault σου δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψεις το smartphone σου στο απόλυτο συνοδηγό σου. Κατεβάζοντας στο κινητό σου την εφαρμογή R&GO έχεις πλέον στα χέρια σου ένα έξυπνο σύστημα πολυμέσων που περιλαμβάνει τηλέφωνο, multimedia, πλοήγηση και χρήσιμες πληροφορίες για το αυτοκίνητο. Και αν θες ακόμη περισσότερα, με το σύστημα πολυμέσων R-LINK έχεις επιπλέον οθόνη αφής 7 ιντσών με κάμερα οπισθοπορείας, audio Streaming, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και ένα πλήθος άλλων εφαρμογών. Φυσικά, ο εξοπλισμός του Twingo δεν σταματά εδώ. Διάφορα πακέτα εξοπλισμού όπως το Sound Pack για ακόμη καλύτερη ποιότητα ήχου, το Sport Pack για σπορτίφ στυλ ή το City Pack για ακόμη πιο άνετη οδήγηση στην πόλη, αλλά και επιπλέον στοιχεία όπως οι ζάντες αλουμινίου 15’’ και 16’’ ή τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα και οι επιλογές υφασμάτινων επενδύσεων σε διάφορα χρώματα, δίνουν αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης.

 


Tango

Για να κυκλοφορείς με στυλ αλλά και με οικονομία φροντίζουν οι σύγχρονοι κινητήρες βενζίνης τεχνολογίας τελευταίας γενιάς Euro 6: ο ατμοσφαιρικός 1.0 Sce των 70 ίππων που διακρίνεται για την δυναμική λειτουργία του και ο υπερτροφοδοτούμενος Energy Tce των 898 cc με τους 90 ίππους (θα διατεθεί εντός του 2015) που προσφέρει ακόμη περισσότερη ζωντάνια. Οι νέοι αυτοί κινητήρες εξασφαλίζουν παράλληλα χαμηλές καταναλώσεις και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για να μπορείς π.χ. να πεταχτείς από το Κέντρο στην Κηφισιά, να χαζέψεις τις βιτρίνες και να γυρίσεις στην Πραξιτέλους για ένα burger, οικονομικά και σε χρόνο dt. 



Σε κάθε περίπτωση, η οδήγηση του νέου Twingo είναι μια απολαυστική εμπειρία, αλλά και απροβλημάτιστη. Η ευαισθησία της Renault στον τομέα της ασφάλειας είναι γνωστή. Αναμενόμενα το καινούργιο της μικρό διαθέτει όλα τα απαραίτητα όπλα για να προσφέρει κορυφαία προστασία, ακόμη και σε διαδρομές εκτός πόλης. Όλες οι εκδόσεις του νέου Twingo έχουν στάνταρ αερόσακους οδηγού, συνοδηγού και πλευρικούς κεφαλής-θώρακα, σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ESC και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, ενώ στην Excite προστίθεται ακόμη και σύστημα ειδοποίησης σε ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας!

 


Twingo

Η Renault τόλμησε να ξεφύγει από την κλασική συνταγή που ακολουθείται στην κατηγορία επιλέγοντας την κοστοβόρα αρχιτεκτονική με τον κινητήρα και την κίνηση πίσω, αποκομίζοντας τον συνδυασμό της παραδοσιακά υψηλής πρακτικότητας με πρωτόγνωρη ευελιξία. Ευφυές, φινετσάτο, τεχνολογικά προηγμένο και πολύ καλά εξοπλισμένο, το γαλλικό μικρό είναι ο νέος βασιλιάς της πόλης. Το τρίπτυχο TWIST-SWIΝG-TAΝGO βρίσκει στο νέο TWINGO την ιδανική εφαρμογή.

Νέο Renault Twingo. Το αυτοκίνητο πόλης ξαναγεννιέται! Απόκτησέ το σήμερα από 9.490€ με απόσυρση.


VIDEOS

NΕΟ RENAULT TWINGO

Renault Twingo 2014 – Go anywhere, go everywhere

Renault Twingo 2014 – engine

Renault Twingo 2014 Exterior Footage

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...