Πρώτη στην κατηγορία της η Ford στο Le Mans

Η Ford επέστρεψε δυναμικά στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans

  • -
  • -

Πενήντα χρόνια μετά την ιστορική 1-2-3 νίκη της, η αγωνιστική ομάδα της Ford Chip Ganassi επικράτησε του ανταγωνισμού με μια εξαιρετική νίκη στη κατηγορία GTE.

Πιο συγκεκριμένα το αγωνιστικό Ford GT με τον αριθμό #68 που οδήγησαν οι Sebastian Boudaix, Joey Hard και Dirk Müller πέρασε πρώτο τη γραμμή τερματισμού μπροστά από τη Ferrari. Στην τρίτη θέση ήταν το Ford GT με αριθμό #69 με οδηγούς τον Ryan Briscoe, Scott Dixon και Richard Westbrook, ενώ το Ford GT #66 του Billy Johnson, Stefan Mücke και Olivier Pla τερμάτισε ακριβώς πίσω τους, στην τέταρτη θέση. Το Ford GT #67 που οδήγησαν οι Marino Franchetti, Andy Priaulx και Harry Tincknell τερμάτισε στην ένατη θέση.


«Είναι μία ιστορική στιγμή για τη Ford Motor Company» δήλωσε ο Bill Ford, executive chairman, της Ford Motor Company. «Είχαμε την τόλμη να ονειρευτούμε την επιστροφή μας στο Le Mans, 50 χρόνια μετά την απίστευτη νίκη του 1966, και να αναμετρηθούμε με τους πιο σκληρούς αντιπάλους. Η περηφάνεια που νιώσαμε όταν το Ford GT πέρασε τη γραμμή τερματισμού στο Le Mans είναι απερίγραπτη.  Η ομάδα που σχεδίασε, κατασκεύασε και έτρεξε το Ford GT εργάστηκε ακούραστα για να μας φέρει αυτό το αποτέλεσμα και είμαι περήφανος για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά. Η ομάδα Ford Chip Ganassi Racing κατέδειξε το πνεύμα καινοτομίας, αποφασιστικότητας και αληθινής ομαδικής προσπάθειας της Ford. Αγαπάμε την ιστορία και την κληρονομιά μας, αλλά σήμερα γράψαμε και πάλι ιστορία και είμαι περήφανος όσο δεν πάει».

Μετά από μία τιτάνια μάχη με τη #82 Ferrari, το #68 Ford GT τέθηκε επικεφαλής για το φινάλε του αγώνα των 20 ωρών. Ο Hand ήταν πίσω από το τιμόνι και στις τρεις περιπτώσεις που το Ford πέρασε τη Ferrari, αναζωπυρώνοντας έναν ανταγωνισμό 50 χρόνων μεταξύ των δύο κατασκευαστριών.

Αυτή η νίκη είναι πολύ γλυκιά για τον Bourdais ο οποίος γεννήθηκε με την εικόνα της στροφής Tertre Rouge. Ο Γάλλος είχε τρέξει στο Le Mans 10 φορές μέχρι τώρα, αλλά αυτή είναι  πρώτη του νίκη. Η αγωνιστική ομάδα της Ford Chip Ganassi θα επιστρέψει στο Le Mans το 2017 για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας GTE που κατέκτησε στον φετινό αγώνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...