F1: Κοντά στο να χάσει την θέση του ο Maldonado

Η Renault πιέζει …

  • -
  • -

Είναι γνωστό ότι ο Pastor Maldonado βρίσκεται στην F1 περισσότερο λόγω του «πορτοφολιού» που κουβαλάει από την κρατική εταιρία πετρελαιοειδών της Βενεζουέλας PDVSA, παρά για το ταλέντο του. Ναι μεν έχει καταφέρει πολλά πράγματα στο GP2, κέρδισε και ένα αγώνα στην F1 με την Williams, αλλά έχει μείνει στάσιμος και δεν εξελίσσεται.

 

Χθες αργά το βράδυ το Autosport.com έβγαλε μια είδηση ότι η θέση του Maldonado στην Renault δεν είναι καθόλου σίγουρη γιατί η PDVSA έχει καθυστερήσει την πληρωμή, ή μέρος αυτής, για το 2016. Η διαρροή αυτή δεν είναι τυχαία και ήταν για να περάσει ένα μήνυμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού. «Πληρώστε γιατί η θέση χάνεται», ήταν το μήνυμα ανάμεσα στις γραμμές.

 

Βέβαια στην Βενεζουέλα έχουν πολύ πιο σοβαρότερα πράγματα να λύσουν από την υπόθεση του Maldonado. Η επιλογή του να στηρίξουν τον οδηγό στην F1 είχε παρθεί επί εποχής Hugo Chavez και ο διάδοχός του Maduro πλέον περνάει δύσκολες. Η τιμή του πετρελαίου, στοιχείο που βασίζεται όλη η οικονομία της χώρας, έχει φτάσει στα τάρταρα, και το να δώσεις 40εκ δολ για μια χρονιά στην F1 δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά σκάνδαλο.

 

Η Renault θα ήθελε να έχει τα χρήματα αυτά στο πορτοφόλι της γιατί και αυτή είναι μια εταιρία με μέτοχο το Γαλλικό κράτος, και στην πρώτη της σαιζόν στην F1 δεν θα ήθελε να ρίξει πολλά λεφτά. Τι γίνεται πλέον;

 

Ο Kevin Magnussen βρίσκεται προ των πυλών ο οποίος φέρνει και χορηγία της τάξεως των 7εκ Ευρώ. Είναι ενας ταλαντούχος οδηγός ο οποίος είχε καλές εμφανίσεις στην μοναδική του χρονιά στην F1 πρόπερσι με την McLaren. Σήμερα είναι η κρίσιμη μέρα για την υπόθεση. Οι άνθρωποι της Renault έχουν προγραμματίσει την Τετάρτη να ανακοινώσουν τα πάντα για την ομάδα και πρέπει να κλείσει το κεφάλαιο οδηγοί …

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...