Στρατηγικές, σκυλιά φύλακες και μαριονέτες...

Πολύ κουβέντα για την συνέχιση της πολιτικής της Mercedes και τις εντολές σε Hamilton και Rosberg

  • -
  • -

Ο Κυριακάτικος αγώνας στην Βραζιλία είχε σαν κεντρικό σημείο αναφοράς την επιλογή στον τρόπο διαχείρισης των δυο οδηγών της Mercedes. Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Lewis Hamilton ζήτησε να αλλάξει στρατηγική για να μπορέσει να περάσει τον Nico Rosberg, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιτράπηκε.

 

Και το ζήτημα συνεχίστηκε φυσικά και με την λήξη του αγώνα με τον Hamilton να ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να του επιτραπεί να αλλάξει στρατηγική ώστε να έχει επιλογή να περάσει μπροστά. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff πήρε ασφαλώς θέση στο ζήτημα λέγοντας : «Ακολουθήσαμε τις αρχές που έχουμε για την ίδια στρατηγική από το 2013, και έχει δουλέψει κανονικά για την ομάδα, και δεν θα το αλλάξουμε. Εάν είσαι στο αυτοκίνητο δεν έχεις την ολοκληρωμένη εικόνα. Ο οδηγός στο μονοθέσιο, όταν έχει περάσει στο στάδιο να είναι συναισθηματικός, το καταλαβαίνω. Προσλάβαμε σκυλιά φύλακες. Δεν θέλουμε να τους έχουμε μαριονέτες. Τους θέλουμε σκυλιά φύλακες. Κάποιες φορές με μεγαλύτερη ένταση, αλλά ΟΚ»

 

Η τακτική της Mercedes είναι ότι καθορίζουν την στρατηγική που έχουν επιλέξει την Κυριακή το πρωί πριν από τον αγώνα και την ακολουθούν κατά γράμμα. Εάν χρειαστεί να αλλάξουν, αλλάζουν και οι δυο, προσπαθώντας η ομάδα να κρατήσει τις ισορροπίες.

 

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η Mercedes θα πρέπει να δώσει την ελευθερία στους δυο οδηγούς να αλλάζουν στρατηγική σε συνεργασία με τους μηχανικούς τους, όπως είχε γίνει πέρσι στον αγώνα του Μπαχρειν με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν θα συγκρουστούν. Θα έπρεπε δηλαδή να είναι ευέλικτοι κυρίως στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς από την στιγμή που τόσο η πρώτη θέση με τον Hamilton (ανακυρύχθηκε πρωταθλητής στον αγώνα του Όστιν) και η δεύτερη με τον Rosberg είναι διασφαλισμένες, όσο και από το γεγονός ότι η Mercedes είναι πλέον  πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές.

 

Εσύ φυσικά μπορείς να αλλάξεις την στρατηγική σου σε ότι αφορά την σύνδεση VDSL που έχεις και να επιλέξεις το COSMOTE VDSL για να μπεις σε ένα νέο κόσμο επικοινωνίας.

Είσαι λάτρης της ταχύτητας; Αν δεν έχεις δοκιμάσει το COSMOTE VDSL, δεν έχεις δει τίποτα. Aσύλληπτα γρήγορο internet, για να απολαμβάνεις τις πιο υψηλές ταχύτητες που φτάνουν έως 50Mbps!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...