Και άλλες «απειλές» από την Red Bull για αποχώρηση

«Προσβεβλημένος» νιώθει ο Mateschitz

  • -
  • -

Βρισκόμαστε στο πιο επικίνδυνο σημείο για την συνέχεια ή όχι της Red Bull Racing στην F1 και μάλιστα από το 2016. Είμαστε στις αρχές Οκτωβρίου και ακόμα οι δυο ομάδες της Red Bull δεν έχουν βρει κινητήρα για την νέα σαιζόν.

 

Και ενώ το σενάριο για παροχή κινητήρων Ferrari του 2015 στην Scuderia Toro Rosso έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος, το τι θα γίνει με την Red Bull Racing παραμένει ακόμα άγνωστο. Και μιλάμε για «επικίνδυνο σημείο» γιατί η απόφαση βρίσκεται καθαρά στα χέρια του Dietrich Mateschitz, του ιδιοκτήτη της Red Bull. Όπως είχαμε αναφέρει πριν από λίγο καιρό ο Mateschitz δεν έχει σε τίποτα να τραβήξει την πρίζα στο όλο project. H Red Bull δεν χρειάζεται την F1 για να συνεχίσει να διαφημίζει το brand της, ούτε πουλάει αυτοκίνητα.

 

Σήμερα, μέσω του Αυστριακού τύπου, πέρασε η είδηση ότι ο Mateschitz νιώθει ‘προσβεβλημένος’ από το γεγονός ότι δεν μπορεί να πάρει κινητήρες του 2016. Την Δευτέρα δε ο αγωνιστικός διευθυντής της RBR Christian Horner είπε στο Αυστριακό κανάλι συμφερόντων Red Bull, το Servus TV, ότι μιλάνε και με την Ferrari και με την Mercedes για κινητήρες και ότι η απόφαση για την Mercedes δεν είναι στα χέρια του Wolff αλλά έχει πάει σε πιο υψηλό επίπεδο, για να πάρει την απάντηση από τον Wolff χθες (στο Camp Beckenbauer) ότι η Red Bull δεν μιλάει με την Mercedes για κινητήρες. Από την πλευρά της η Pirelli είπε ότι θα σκεφτεί και αυτή το μέλλον της στο σπορ εάν αποχωρήσει η Red Bull Racing και η Scuderia Toro Rosso

 

Προφανώς και παίζονται παιχνίδια πολιτικής και συμφέρον όλων είναι να παραμείνει η Red Bull μέσα στην F1. Αυτό το χρησιμοποιεί ο Mateschitz για να φέρει στο παιχνίδι και την Mercedes που δεν ενδιαφέρεται, καθώς βλέπει ότι η Ferrari δεν είναι και αυτή διατεθειμένη να τους δώσει κινητήρες του 2016, ενώ στην αρχή ο Marchionne ήθελε. Μπερδευτήκατε;

 

Οι αποφάσεις βρίσκονται στα χέρια του Mateschitz (Red Bull), Marchionne (FIAT) και Zetsche (Daimler), γνωρίζοντας ότι ναι μεν όλοι θέλουν την RB στην F1, αλλά δεν θα ήθελαν να προμηθεύσουν ένα τόσο επικίνδυνο αντίπαλο με τον κινητήρα που θα έχουν οι εργοστασιακές ομάδες.

 

Ακολουθήστε με στο twitter για ότι αφορά την F1

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...