Ζητείται ψυχραιμία στην McLaren

Μαντάρα τα έκανε ο Dennis με τις δηλώσεις του μετά απο τον αγώνα

  • -
  • -

Ψυχραιμία ζητείται αυτή τη στιγμή στην McLaren. Το Ιαπωνικό GP ήταν πολύ πιο δύσκολο από ότι αναμενόταν, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Ήταν ο εντός έδρας αγώνας για την Honda σε μια πίστα που ανήκει στον Ιάπωνα κατασκευαστή.

 

Τις ημέρες πριν από τον αγώνα είχαμε τις δηλώσεις του Jenson Button σε ότι αφορούσε το μέλλον του. Ο Βρετανός δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει την στιγμή που πολλοί περίμεναν την ανακοίνωσή του ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση. Αυτή δεν ήρθε, τουλάχιστον σε αυτό τον αγώνα.

 

Πηγαίνοντας στον αγώνα τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα εντός πίστας. Το πρόβλημα με την μονάδα ισχύος του κινητήρα της Honda ήταν φανερό στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού όπου η McLaren ήταν πολύ αργή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Οι αντιδράσεις και των δυο οδηγών ήταν λογικές. Το εάν έπρεπε να τις πουν ή όχι ήταν ένα άλλο θέμα, γιατί κατά λάθος δεν έγιναν. Ήξεραν και οι δυο όλες οι ενδοεπικοινωνίες είναι στην διάθεση της FOM και αυτή κρίνει ποια θα βγει στον αέρα. Κάτι τέτοιο δεν θα το έχαναν. Αλλά το πράγμα δεν έμεινε εκεί.

 

Μετά από το τέλος του αγώνα ο Ron Dennis επέλεξε και τα δυο Βρετανικά κανάλια που καλύπτουν τους αγώνες (το BBC και το Sky Sports F1) για να περάσει τα μηνύματα του. Είπε ότι και οι δυο οδηγοί θα μείνουν στην ομάδα, ότι οι δηλώσεις του Alonso δεν είναι εποικοδομητικές, εκτός άλλων. Για τον Button συγκεκριμένα δήλωσε ότι η οψιόν που είχε η McLaren από την πλευρά της να σταματήσει την συνεργασία δεν θα μπει σε ισχύ και έτσι ο Button θα μείνει στην ομάδα. Εάν όμως ο Button δεν θέλει να συνεχίσει; Αυτό ήταν στο σημείο που στάθηκε ο Jonathan Neale στην συνέντευξη τύπου. Ήταν ένα μεγάλο ατόπημα από πλευράς Dennis να πει κάτι τέτοιο, και ο Button δεν το άφησε ασυγχώρητο λέγοντας ότι ο Dennis μπορεί να λέει ότι θέλει. Επικοινωνιακά ο Button πήρε το πάνω χέρι και ο Dennis για να μην βγει «ψεύτης» θα πρέπει να κάνει τα «χατίρια» του Button.

 

Και δεν τους έφτανε μόνο αυτό δέχθηκαν και την επίθεση του αγωνιστικού διευθυντή της Honda ο οποίος σε συνέντευξη στην Ισπανική El Pais παρακαλώ επιτέθηκε στην McLaren λέγοντας ότι για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η συνεργασία τους ευθύνεται η Βρετανική ομάδα.

 

Ο Βρετανικός Τύπος βέβαια δεν άφησε τον Dennis σε χλωρό κλαρί. Μέχρι και με τον Mourino τον σύγκρινε. Αυτή τη στιγμή ζητείται ψυχραιμία και επικοινωνιακή αναδιοργάνωση.

 

Αυτός που προσπάθησε να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη ήταν ο Alonso ο οποίος τόνισε μέσω twitter ότι δεν φεύγει από την McLaren εάν κάποιοι το κατάλαβαν λάθος και ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του με την ομάδα.

 

1

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...